Rukomet, plej-of: Kolubara i Kikinda odlučuju o putniku za elitu

Foto: RK Kolubara

Rukometaši Kolubare i Kikinde odlučivaće o tome koja će od ove dve ekipe, od naredne sezone mečeve za bodove da igra među superligašima. To je ujedno epilog polufinalnih mečeva plej-ofa Super „B“ lige u kojima su slavili Lazarevčani i Kikinđani.

Kolubara je u dvomeču bila uspešnija od Inđije. „Krtice“ su bile ubedljive u prvom duelu na svom parketu kada su ostvarile pobedu rezultatom 29:22. U revanšu, viđena je dramatična utakmica,  a pošto je u regularnom delu bilo nerešeno 27:27, pristupilo se izvođenju sedmeraca. Gosti su bili uspešniji i na kraju zabeležili rijumf rezultatom 29:27.

Sličan scenario viđen je i u drugom polufinalu u kojem su akteri bili Kikinda i Crvenka. U pvoj utakmici bilo je napeto do poslednjeg trenutka, ali su domaćini na kraju slavili rezultatom 35:33. Revanš je prošao u sličnom tonu, pa je posle isteka 60. minuta na semaforu stajalo 26:26. Na penal „ruletu“ Kikinda je bila bolja i slavila sa 31:29.

U sredu 24.aprila od 19 časova u Lazarevcu će se odigrati prva utakmica finala, dok je revanš u nedelju 28. aprila u Kikindi. Plasman u elitno društvo izboriće ekipa koja prva stigne do dve pobede.