Sa nižih liga FS Beograda: Navijač udario pomoćnog sudiju na utakmici Bratstvo – Dedinje

Foto: Ilustracija

Težak incident dogodio se na utakmici 11. kola Međuopštinske lige grupa „B“ Bratstvo – Dedinje. U finišu pomenutog duela, pri rezultatu 2:2, lice iz publike je udarilo pomoćnog sudiju Ognjena Korošeca i tom nprilikom mu nanelo povrede u predelu glave.

Informacije sa utakmice lige pod ingerencijom Fudbalskog saveza Beograda, stigle su do nadležnih takmičarskih organa, pa je usledila i reakcija Organizacije sudija FSB, koje je od rukovodstva saveza zatevalo hitnu reakciju po pitanju ovog događaja.

Ono što je u ovom trenutku poznato, jeste to da je komesar za takmičenje doneo odluku, da se u znak solidarnosti ne delegiraju sudije za nredno kolo, za mečeve sve tri grupe Međuopštinske lige. Istu su prihvatili i čelnici beogradske kuće fudbala.

Slično smo postupili i prethodne sezone kada se dogodio napad na sudiju na utakmici mlađih kategorija. Ovo je jednostavno, opomena svim klubovima, a preventivno i onima iz viših rangova, da se  dozovu pameti. FS Beograda uvek na prvo mesto stavlja bezbednost svih aktera na utakmicama i od toga nećemo da odstupimo – rekao je Miloš Mirković, generalni sekretar FSB.

Očekuje se da se u narednim danima oglasi i komesar za takmičenje po pitanju nemilih scena na utakmici Bratstvo – Dedinje.