SELTIKSI LAKO DO DRUGOG BREJKA: Jović i Majami pred eliminacijom!

Boston Seltiksi su dominirali u drugom uzastopnom gostujućem trijumfu nad Majami Hitom, ovoga puta pobedivši ubedljivim rezultatom 102:88, što im je omogućilo da dođu do meč lopte u narednom duelu koji će se odigrati 2. maja na njihovom terenu.

Derik Vajt je briljirao za Seltikse, postigavši karijernih 38 poena, uz četiri skoka i tri asistencije, s izvanrednim procentima šuta od 8/15 za tri poena i 15/26 ukupno. Džejson Tejtum je takođe bio ključan sa dabl-dabl učinkom od 20 poena i 11 skokova, dok je Džejlen Braun doprineo sa 17 poena.

Seltiksi su kontrolisali utakmicu od početka do kraja, stvarajući značajnu prednost već na poluvremenu (+17) i dostižući maksimalnu prednost od +28 tokom treće četvrtine. Iako je domaćin uspeo da smanji zaostatak u poslednjoj četvrtini, to nije bilo dovoljno da ozbiljnije ugrozi prednost Bostona.

U ekipi Majamija, Bem Adebajo je bio najefikasniji sa 25 poena i 17 skokova, dok su Tajler Hiro i Kejleb Martin dodali po 19, odnosno 18 poena. Međutim, to nije bilo dovoljno da se parira snažnom protivniku. Nikola Jović, srpski reprezentativac, nije uspeo da pruži značajan doprinos sa tri poena i tri skoka za nešto više od 16 minuta provedenih na terenu.