SKANDAL TRESE SRPSKI FUDBAL: Nameštanje u Prvoj ligi Srbije?!

Novi veliki skandal potresa srpski fudbal nakon što je UEFA obavestila Fudbalski savez Srbije o sumnjama u regularnost utakmice Prve lige Srbije između Tekstilca i Mladosti GAT. Prema informacijama koje je preneo Sport klub, utakmica je završena rezultatom 1:2 u korist Mladosti GAT, a postoji sumnja da je rezultat namešten.

Fudbalski savez Srbije odmah je pokrenuo istragu, a prema izvorima iz UEFA-e, primećen je neuobičajeno veliki broj uplata na pobedu gostiju neposredno pre početka meča. S obzirom na to da se ispostavilo da je taj tip opklade bio dobitan, utakmica je odmah postala predmet sumnje.

Sport klub saznaje da će slučaj biti zvanično otvoren u četvrtak popodne, a Bogdan Đurđević, oficir za integritet FSS-a, vodiće istragu u prvoj fazi. Nakon analize, predviđa se da će slučaj biti prosleđen Disciplinskoj i etičkoj komisiji, koja će doneti konačnu odluku u prvom stepenu za desetak dana.

Prema saznanjima Sport kluba, istragom će biti obuhvaćeni fudbaleri Tekstilca, a klubu iz Odžaka preti finansijska kazna ili oduzimanje bodova u rasponu od šest do 15, u skladu s pravilima UEFA-e.

Utakmica je odigrana 8. aprila, a Mladost GAT je povela sa 0:2 golovima Dragana Kokanovića u 48. i Miljana Vukadinovića u 56. minutu, dok je Ivan Davidović postigao gol za Tekstilac u 68. minutu, postavivši konačan rezultat od 1:2.