Slučaj ,,dva Aleksandra“ – evo kome u Zvezdi sve ističe ugovor na leto!

Foto: Starsport

Crvena zvezda će, bez obzira na rezultate, na kraju sezone morati da se pozabavi ugovorima koji ističu i pokušati da nadoknadi gubitke u svojim redovima.

Izdvajaju se dva najbitnija potpisa – ugovori ističu Aleksandru Dragoviću i njegovom imenjaku Kataiju. Kada je reč o kapitenu koji je u klub došao pre skoro tri godine i vrlo brzo postao jedan od miljenika navijača i postao lider u svlačionici, već izvesno vreme se priča o tome da će napustiti klub. Na kraju svake polusezone postoje određene naznake da Dragović želi da ide, ali budući da je svaki put ostao deluje da velika ljubav prema klubu preovladava. Ovaj put je situacija drugačija pošto nisu velike šanse da će Dragović prihvatiti novi ugovor kojim bi se, verovatno, obavezao do kraja karijere s obzirom da ima 33 godine. Postoji mogućnost da bude zadovoljan ponudom i da do toga dođe, ali ako ponude ni ne bude, Zvezda će morati da potraži novog kapitena.

Jedan od kandidata bi svakako bio njegov vršnjak i imenjak Aleksandar Katai. Zvezdin Magiko je ove sezone fantastičan u ulozi džokera i deluje da mu prija rola koju dobija od Vladana Milojevića. Katai je na izuzetno zahtevnoj poziciji i čini se da su znatno veće šanse da dođe do produžetka saradnje nego sa Dragovićem, iako je na njegovoj poziciji manji deficit. Odlazak kapitena bi mogao da znači i da će traka pripasti upravo Kataiju, eventualno Urošu Spajiću koji bi mogao da zameni Dragovića i u prvoj postavi i kao vođa tima.

Pored njih ugovor ističe i Milunoviću, koji kod Milojevića dobija veću minutažu, ali se čini da do produžetka saradnje verovatno neće doći. Tu je i Zoran Popović koji je izuzetno dugo u klubu, a s obzirom na godine ne bi bilo isključeno da svakako ostane u Crvenoj zvezdi i do kraja karijere.

Odlazak Nedeljkovića u Aston Vilu je siguran dok je Naser Điga zadovoljio partijama u crveno-belom dresu, pa ne bi bilo iznenađenje da nakon isteka pozajmice na leto dobije ponudu da ostane u Beogradu kako bi popunio mesto koje bi se upraznilo odlaskom Dragovića.

Leto u Zvezdi bi trebalo da bude mirnije nego neka prethodna (ukoliko ne dođe do velikih transfer ponuda za tražene igrače poput Bukarija ili Hvanga), ali će biti zanimljivo pratiti kako će se odvijati situacija u klubu, naročito ako se bude pripremao za Ligu šampiona.