Sportski direktor Čukaričkog najavljuje – Matijašević: Oslonac na mlade, rastanak sa iskusnima

Foto: Sportski žurnal

Nije ljut, ali jeste nezadovoljan. Vladimiru Matijaševiću, sportskom direktoru Čukaričkog, uopšte se ne sviđa trenutan plasman kluba u Mocart bet Superligi Srbije. „Brđani“ su trenutno šesti sa bodovnim zaostatkom za klubovima koji su sada bliži izlasku u Evropu.

Izgubili smo u Kragujevcu i moram da čestittam sportskim prijateljima iz Radničkog, mnogo su uradili na uzdizanju kluba – priča prvi čovek sportskog sektora kluba sa Banovog brda.

Šta je razlog nešto slabijeg izdanja?

Odigrali smo u proteklom periodu dosta teških utakmica i bio sam zadovoljan trudom, zalaganjem, odnosu prema klubu, disciplinom… To se negde izgubilo. 

Čukarički je u tri poslednje sezone bio redovan učesnik evropskih utakmica, a čak sedam puta u proteklih osam godina?

Za mene je i dalje najveći klupski uspeh taj što smo osvojili domaći Kup. Tačno jeda smo prošli i u grupnu fazu takmičenja u Evropi, ali sada je pitanje da li ćemo nastaviti taj niz. Bilo kako bilo, jasno je da moramo da se vratimo našoj filozofiji, a to je što više mladih igrača, jer oni izgaraju na terenu, ginu, a sa ovi iskusnijima ćemo da se rastanemo, ljudski, korektno, da se ne bismo svađali.

„Čuka“ je samo u ovoj sezoni imala nekoliko trenera. Kerkeza, Matića, Petrića i sada Stanića?

Nije to naš stil, verujem da se u budućnosti ni to neće ponavljati – naglasio je Vladimir Matijašević, sportski drektor Čukaričkog.