SRBI U NBA ZAVRŠAVAJU SEZONU: Šta to znači za našu reprezentaciju?

FOTO: AP

Večeras je poslednja utakmica u sezoni za Vasilija Micića, Alekseja Pokuševskog, Tristana Vukčevića i Bobana Marjanovića, čiji Šarlot, Vašington i Hjuston, nisu uspeli da se plasiraju u plej-in.

Imaće Srbija predstavnike u liku i delu Nikole Jokića čiji Denver ide direktno u plej-of, dok će u doigravanju, kako sada stvari stoje biti Nikola Jović (s tim da u slučaju rezultata drugih timova, može i u plej-in), te Bogdan Bogdanović.

Šarlot će sa skorom 20-61, definitivno zauzeti 13. poziciju na Istoku, što znači kraj sezone za Vasilija Micića i Alekseja Pokuševskog, koji su svakako na radaru selektora Svetislava Pešića. Micić je prethodno okupljanje propustio upravo zbog NBA lige, dok je Pokuševski to učinio zbog povrede, ali bi obojica trebalo da budu spremni za Olimpijadu. Obojica su prodisali dolaskom u Šarlot i pokazali da imaju kvalitet.

Pažnju na sebe je skrenuo Tristan Vukčević, ali je sezona već završena, iako je srpski košarkaš tek nedavno stigao u Vašington Vizardse koji zauzimaju 14. poziciju na Istoku, sa pobedom više od poslednjeplasiranog Detroita. Vukčević za sada nije imao priliku da nosi dres reprezentacije Srbije, a dosta se spekuliše da li će i zaigrati za nas ili Grčku. Ipak, iz KSS tvrde da se papiri za Vukčevića već rade, tako da je u uskim planovima Svetislava Pešića.

Sezona je gotova i za Bobana Marjanovića, čiji Hjuston ostaje prvi ispod crte na Zapadu sa skorom 40-41. Visoki centar je odigrao svega 13 utakmica, i to sa prosekom od 4.5 minuta, tako da se šanse da bude deo reprezentacije Srbije na OI mere u promilima.