Srđan Stojčevski za „Max Sport“ : Zvezda ima najbolju ekipu u državi, ali ne razmišljamo o finalu – fokus je na prvenstvu!

FOTO: MN Press

Srđan Stojčevski pomoćni trener FK Vojvodine je govorio za “Max Sport“ o polufinalnoj utakmici, meču sa Zvezdom i o finalu Kupa Srbije.

– Svi u klubu su prezadovoljni i presrećni. Ovaj deo sezone pokazuje da smo stvarno napravili iskorak, kako kroz igru, tako i rezultatski.

Vojvodina je savladala Radnički 1923 u polufinalu Kupa Srbije golom Seida u 91. minutu.

– Mi smo stvarno od prvog do poslednjeg minuta kontrolisali igru u oba pravca, kako ofanzivno i defanzivno, takođe kroz presing i posed. Podatak kaže da smo 65 posto držali loptu u svom posedu, a rival 35. Nisam siguran tačno koliko smo udaraca imali prema golu protivnika, ali je Radnički imao samo dva. Ovo nije prva utakmica gde smo mi u poslednjim momentima postizali golove, ali mislim da nam je stpljenje donelo dodatni kvalitet.

Vojovodini ove sezone nije strano da postigne gol u sudijskoj nadoknadi, dok se to dešava i najboljim ekipama širom Evrope.

-Velike ekipe znaju da postignu gol  u poslednjem momentu, kao što je Real Madrid to radio. Mislim da je to samo vera u ono šta radimo. Takođe, imamo kvalitet i želimo da dominiramo svih 90 minuta, dok smo i pored toga bili  spremni i na penale.

U okviru druge utakmice u plej-ofu Mozzartbet Superlige Srbije Vojvodina će dočekati Crvenu zvezdu, dok će u finalu igrati sa istim timom.

– Mislim da je svima poznato na koji način igra Zvezda i koji kvalitet ima, tu se ništa ne dovodi u pitanje. Mislim da su i oni u ovom delu sezone svesni da neće biti laka utakmica sa nama. Mi idemo korak po korak. Ne razmišljamo sad o finalu, lepo je znati da ćemo igrati, ali nam je sada fokus još uvek na prvenstvu, jer Evropa i dalje nije obezbeđena, što znači da moramo i u državnom šampionatu da damo svoj maksimum. Nemamo kalkulacije, idemo u najjačem sastavu, probaćemo da osvojimo bodove. Videćemo koliko će to biti dovoljno protiv Crvene zvezde.

Na pitanje da li će pokušati da iznenade crveno-bele, Stojčevski misli drugačije.

– Ne bih to nazvao iznenađenjem. Mi imamo šanse kao i Crvena zvezda i očekujem da će biti jedan sjajan meč. Imamo itekako šanse da se suprotstavimo na terenu kroz igru. Mislim da ćemo u tome u većem delu uspeti, naravno neće biti lako. Zvezda ima najbolju ekipu u državi, ali verujem da imamo šanse.

Vojvodina u ovom delu sezone igra odlično, pogotovo u napadu, i protiv lidera na tabeli će od samog starta krenuti ofanzivno.

– Mi u suštini sve što radimo u fazi kada imamo loptu to je da stvorimo šanse. Momke učimo da prepoznaju u nekom momentu igre da stvore šansu, ako je to moguće u prvom napadu, što da ne? Ako bi se desilo da je rezultat možda nerešen pri kraju utakmice, onda ne treba rizikovati neke situacije, onda bi verovatno odlučili da ne ulazimo u rizik. Od prvog momenta ćemo igrati veoma ofanzivno, sa presingom i posedom, nemamo dileme ko god da je protivnik.