SRPSKA LIGA „ISTOK“: I Dunav pružio ruku lideru iz Kruševca

Foto: jugmedia

Ako je po nečemu interesatno prvenstvo na terenima Srpske lige „Istok“ onda je to svakako podatak o broju uzastopnih pobeda Trajala. „Gumari“ ni ove srede nisu kočili. Upisali su novu, 24. uzastopnu pobedu u isto toliko odigranih mečeva ove sezone. U nizu su i gosti iz Prahova. Trajal – Dunav 3:0.

Golovima Đurovića, Beskorvjana i Ilića, lider na tabeli je upisao nova tri boda, potvrdio dominaciju i nastavio suvereno da gazi ka Mocart bet Prvoj ligi Srbije.

Jedan od derbija vanredne runde, bio je onaj koji je odigran u Meševu, gde je istoimeni klub zabeležio minimalnu pobedu nad pirotskim Radničkim. Strelac gola odluke bio je Nemanja Stevanović u 89. minutu.

Jagodina nije imala odgovor na sjajnu igru paraćinskog Jedinstva koje je slavilo sa sigurnih 3:1. Dok je derbi začelja pripao Vlasini, nad već prežaljenim gostima iz Knjaževca. Đerdap je bio uspešniji od Radničkog iz Svilajnca, jer je Luka Đokić, uspešno realizovao penal u 22. minutu.

OFK Sinđelić je upisao tri boda na gostovanju ekipi Budućnosti, zahvaljući spretnosti Petra Ikića.

Pčinja je očitala fudbalsku lekciju Žitorađi, a u prilog tome i pet lopti u mreži golmana gostiju.

Rezultati 24. vanrednog kola: Đerdap – Radnički (S) 1:0, Budućnost – OFK Sinđelić 0:1, Trajal – Dunav 3:0, Vlasina – Timočanin 3:2, Pčinja  – Žitorađa 5:0, Jedinstvo (P) – Jagodina 3:1, Meševo – Radnički (P) 1:0.