Srpski bokseri se vratili sa četiri bronzane medalje na EP za mlađe seniore

Foto: Hot Sport

Zadovoljstvo u taboru bokserke reprezentacije Srbije posle tek završenog Evropskog prvenstva za mlađe seniore koje održano u Poreču. Naš nacionalni tim predstavljalo je ukupno sedam boraca, od toga dve devojke i pet muškaraca. Kada se crta podvuče, onda podatak da su naši bokseri osvojili četiri bronzana odličja, jasno ukazuje da je EP proteklo uspešno.

U kategoriji dama Sanja Mitić je rprva stavila medalju oko vrata, a posle nje to je pošlo za rukom i Anastasiji Bošković. Kod muškarca bronzana odličja pripala su Nikoli Maksimoviću i  Hamzi Rašljaninu.

Ako se ima na umu na koji je način duel sa Htrvatom Mortonom izgubio naš reprezentativac Ognjen Anzić, onda je jasno da je niska trofeja mogla da bude i duža.

Apsolutno smo zadovoljni onim što su naše devojke i momci prikazali u Hrvatskoj. Ovojili smo četiri bronzane medalje, a možda smo mogli i još koju. Odličja su bila prioritet i sada kada se sa njima vraćamo kući, moramo da budemo zadovoljni – rekao je selektor Branislav Jovičić.

Koji su naredni izazovi?

Kada je reč o tekućoj godini, sada svu pažnju umseravamo na Prvenstvo sveta koje će se održati početkom novembra takođe u Poreču. Cilj ostaju medalje, jer imamo kvalitet. Naša reprezentacija u obe konkurencije je ispunila očekivanja. Imamo dovoljno vremena da se kvalitetno pripremimo za smotru najboljih svetskih boksera u ovom uzrastu – ističe Jovičić.