Šta se dešava sa Erlingom Halandom?

Erling Haaland je nedanvno upoređen sa „Liga dva igračem“ nakon loše partije u 0-0 remiju Mančester Sitija protiv Arsenala.

U potencijalno odlučujućem meču u trci za titulu Premijer lige, Haaland se borio za svoju igru i propustio dobru šansu kasno u utakmici dok su Topdžije neutralisale Norvežanina.

Legendarni igrač Mančester Junajteda Roj Kine bio je oštar u kritikama na račun Haalanda, opisujući njegovu igru kao onu „Liga dva igrača“.

Međutim, u razgovoru za Optus Sport Fudbalski Podkast, bivši napadač Premijer lige Majkl Bridžs pokušao je da odbrani Haalanda i veruje da mu Pep Gvardiola nije uvek dao ulogu koja bi mu omogućila da pruži maksimum.

Haaland nije izgledao tako oštro u završnici, što je delom posledica povrede i forme, što znači da je malo verovatno da će se približiti svom rekordnom broju golova iz prošle sezone.

Međutim, Arsenal je takođe odigrao svoju ulogu u lošoj partiji Haalanda, s Bridžsom ističući kako su štoperski par Gabrijel i Vilijam Saliba uspeli da ga iznervaju.

Haland je u prethodnih pet mečeva u Premijer ligi postigao samo dva gola, što je daleko ispod njegovog standarda.

Duže se pominje potencijalni odlazak Norvežanina iz Engleske u Real Madrid ili Barsu, a ukoliko nastavi da pruža ovakve partije ne deluje nemoguće da ga aktueli šampion Engleske pusti za visoko obeštećenje.