ŠTA ZA „VEČITE“ ZNAČI PREMEŠTAJ ALBE U EVROKUP? Borba za „A“ licencu tek počinje!

Nakon što je Alba premeštena u Evrokup, otvorila su se vrata Crvenoj zvezdi, Partizanu, i drugim klubovima koji nemaju dugoročni ugovor sa Evroligom.

Evroliga se suočava sa neizvesnošću vezanom za licenciranje klubova za sledeću sezonu, pri čemu su moguće promene u sastavu timova učesnika.

Trenutno je teško predvideti budućnost Crvene zvezde i Partizana u elitnom takmičenju, dok se vodi velika borba kako bi zaradili mesto među najboljima, što je bitno za srpsku košarku.

Pregovori oko „A licenci“ su u toku, a odluke će se bazirati na oceni doprinosa klubova takmičenju i celokupnoj zajednici Evrolige.

Teško je očekivati povratak CSKA u Evroligu, što bi potencijalno otvorilo mesto za jedan naš tim, dok se razmatraju i drugi scenariji poput proširenja takmičenja.

Tržište Nemačke i Francuske je interesantno Evroligi, a ulazak drugih timova iz ovih zemalja može da uzdrma poziciju Asvela i Bajerna.

Moguće je proširenje na 24 tima, što bi otvorilo nove mogućnosti, a učešće Dubaija bi moglo da donese značajna finansijska sredstva i promene u takmičenju.

Pored ovih scenarija, postoje i drugi, poput mogućeg ugovora sa Virtusom, ulaska Londona ili još jednog izraelskog predstavnika, ali konačni ishod ostaje neizvestan.