SUDIJSKA EKSPERTIZA REKLA SVOJE: Endiaje nije napravio faul, Antićev penal čist kao suza!

Foto: Arena sport/printscreen

Večiti derbi je završen rezultatom 3: 2 u korist Crvene zvezde, a u studiju Arene sport se kao komentator suđenja našao iskusni stručnjak Zdravko Jokić koji je govorio o spornim situacijama tokom meča.

U 6. minutu je došlo do bloka za Rodića za koji je Jokić objasnio da se igrač aktivirao iz ofsajd položaja.

– Rodić je u ofsajdu koji nije kažnjen, ali postaje kad taj igrac postane aktivan u odnosu na protivnika i igru. Igrač se iz ofsajd polozaja ušao u blok igraču i omeo ga u tome da učestvuje u akciji – objasnio je Jokić.

A predmet polemike su bili penali dosuđeni za Crvenu zvezdu, ali ih je otklonio Jokić koji je objasnio da je prvi penal u potpunosti regularan.

– Ovo je klasicna situacija kad golman ide na napadaca, bez obzira da li izbija loptu ili kasni, prema tome odluka je ispravna.

Dotakao se iskusni stručnjak i situacije u 38. minutu po pitanju da li je trebalo pustiti prednost tokom duela između Endiajea i Markovića.

– Marković je pod pritiskom. Kada bi bio sam sa potpunom kontrolom lopte, ne treba prekidati, jer se može desiti da izgubi loptu – rekao je Jokić.

Što se tiče drugog gola Crvene zvezde Kada je Endiaje imao duel sa markovićem Jokić smatra da sve zavisi od intenziteta i da činjenica da su VAR sudije i Ilić imali isto mišljenje dovoljno govori o tome da li je došlo do faula ili ne. Takođe u prilog regularnosti gola, prema Jokiću, govori i činjenica da UEFA u poslednje vreme sve više podiže lestvicu po pitanju intenziteta duela i da je vrlo moguće da je Marković proklizao pod pritiskom centarfora Crvene zvezde kom je snaga jedna od glavnih odlika.

Takođe se dotakao i situacije na kraju meča kada je Glazer probao da izbije loptu u čemu ga je omeo Saldanja a izraelski golman je dobio žuti karton, dok sudijski ekspert smatra da je zbog očiglednog ometanja čuvara mreže opomenu zaslužio upravo brazilski centarfor.

Nakon svakog večitog derbija sudijske odluke su čest predmet polemike ali ako je verovati reči stručnjaka arbitar Pavle Ilić je potpuno pravilno postupao tokom većeg dela utakmice, naročito kada su u pitanju važnije odluke koje su uticale na tok meča.