Suprliga plej-of (Ž): Zvezda preko majstorice do polufinala

Foto: OSS

Dilema je rešena. Odbojkašice Crvene zvezde su četvrti učesnik polufinala plej-ofa Superlige.

Crveno-bele su u trećoj utakmici četvrtfinala savladale Ub 3:1 (25:22, 15:25, 25:10, 25:15). Po mnogo čemu duel u SC „Voždovac“ bio je inetersantan. Neko bi rekao od sjaja do očaja, a baš tako se i rezultat po setovima menjao.

Prvi set doneo je koliko-neizvesnosti, ali su izabranice trenera Milana Grišića ipak uspele da ga reše u svoju korist i steknu startnu prednost.

Već u narednom setu – obrt. Crvena zvezda osvaja samo 15 poena i gošće iz Uba više nego lako stižu do rezultatskog egala – 1:1. Ali, preokretima tu nije bio kraj. U nastavku utakmice ponovo devojke iz Beograda dominiraju, igraju bez greške, pa su sada rivalke iz Tamnave uspele da upišu samo 10 poena i to je bio uvod u četvrti set u kojem se očekivala neizvesnost. Međutim, domaći tim nije želeo takvu režiju.

Crvena zvezda deluje sigurno, kako na polju prijema, tako i kod organizovanja napada. Posebno je bio izraženi as poeni (čak 11). Ubljanke nisu imala odgovor na takvu partiju domaćih odbojkašica. Na smaforu je pisalo 25:15, što je ozvaničilo Zvezdinu pobedu rezultatom – 3:1.

U pobedničkoj ekipi bolje od ostalih bile su Đurović, Stojić i posebno Jasek koja je zabeležila čak 28 poena.

Crvena zvezda je ovom pobedom zakazala polufinalni okršaj sa aktuelnim šampionom Jedinstvom (prvi meč u Staroj Pazovi). Drugi poluffinalni par je TENT – Železničar.

Prve utakmice na programu su 9. aprila, revanši su zakazani za 12, a eventualne majstorice na porogramu su 15. aprila