Tent “razmontirao” Železničar za finale!

Foto: Ossrb

Odbojkašice TENT-a iz Obrenovca izborile su plasman u finale plej-ofa Banka Poštanska štedionica Superlige. Obrenovčanke su večeras, na svom terenu, u trećoj utakmici polufinala nadigrale lajkovački Železničar sa 3:0, po setovima 25:21, 25:13 i 25:20.

Iako se nakon maksimalnih pobede obe ekipe na svojim terenima u prve dve utakmice večeras očekivala istinska borba, ekipa Igora Žakića je u potpunosti uspela da nadigra rivala i zasluženo se plasirala u finale.

Kao što se očekivalo, obe ekipe ušle su maksimalno koncentrisano u ovaj meč, što ne čudi, s obzirom na to da se odlučivalo o finalisti plej-ofa. Sve do rezultata 5:5, igralo se poen za poen, ali je u tim momentima prvi zapretio Železničar. Najpre su gošće as-servisom Ivanović, a potom i uspešnim blokom Tomić, uspele da naprave razliku i ubrzo povedu sa 11:7. Međutim, pitao se nešto i TENT u ovom setu. Na semaforu je pisalo 11:8, kada je na liniju stala Sara Ranković, koja je serijom odličnih servisa u potpunosti poremetila prijem rivala i omogućila svojoj ekipi da veže pet poena, a ujedno i da preokrene rezultat (13:11). Iako su Lajkovčanke u narednih nekoliko poena uspele da uhvate priključak, Obrenovčanke su u finišu bile ubitačne i na krilima tandema Jovana Cvetković – Nataša Čikuc Dins povele su sa 1:0 – 25:21.

Već u drugom setu, stvari na terenu su se drastično promenile, ali uloge nisu. Za razliku od prethodnog, TENT je od samog starta novog perioda krenuo u juriš, a Železničar nije mogao da prati taj tempo. Zaslugama čitavog tima, ali i odličnom igrom na svim poljima, uz minimalan broj grešaka, povele su izabranice Igora Žakića najpre sa 10:5, pa sa 16:7 i 21:10, da bi sa 25:13, duplirale prednost i stigle nadomak finala.

Vidno uzdrman tim Branka Kovačevića nije želeo da se preda i na startu trećeg perioda bio je donekle konkurentan, ali se o svemu što se na terenu dešavalo uglavnom pitao domaćin. Iako je TENT poveo sa 10:5, uspeo je Železničar nakratko da uhvati priključak, ali se tada dogodio scenario iz prvog seta. Pri rezultatu 10:8, došao je red da na servis liniju ode Nevena Sajić, a on je baš kao i Rankovićeva u prvom, u potpunosti poremetila prijem rivala, što je ostatak ekipe maksimalno iskoristio i ubrzo stekao čak šest poena prednosti (14:8). U nastavku je TENT, i pored svih pokušaja rivala, vešto čuvao stečenu zalihu, da bi na kraju sa 25:20, zakazao veliko finale sa Jedinstvom iz Stare Pazove.

Nataša Čikuc Dins predvodila je svoj tim do trijumfa sa 14 poena, a pratile su je Mina Mijatović sa 13 i Jovana Cvetković sa deset. Na drugoj strani najraspoloženija je bila Jovana Zelenović sa 11.

Prva finalna utakmica na programu je u četvrtak, 18. aprila, u Staroj Pazovi od 19.00 časova.