Tijana Bogdanović i Milica Mandić ambasadorke EP u tekvondou

Foto: RTS

U Beogradu će se od 9. do 12. maja odfržati Evropsko prvenstvo u tekvondou, što je po prvi put da se jedno ovakvo veliko takmičenje organizuje u našem glavnom gradu. Učestvovaće borci iz više d 30 evrpskih zemalja. Inače, šampionat je posebno bitan jer se održava pred Olimpijske igre u Parizu.

U vezi predstojećeg  Evrpskog prvenstva odlučeno je da dve naše dvostruke olimpijske šampionke Tijana Bogdanović i Milica Mandić, budu ambasadorke kontinetalnog šampionata u tekvondou.

Drago mi je što će se najbolji borci okupiti i upoznati sa našom prestonicom. Ovo je Olimpijska godina , najvažnija za sportiste i zato će i EP biti jedno od najjačih. Možemo da očekujemo sjajne borbe i pozivam sve da ispune dvoranu i da posebno podrže naše takmičare – rekla je u izjavi za RTS Tijana Bogdanović.

Milica Mandić, je podsetila na svoje početke.

Posle 18 godina imamo čast da ovo veliko takmičenje organizujemo u našem divnom Beogradu i zato veliko hvala Evropksoj tekvondo uniji. Vefrujem da ćemo da ispunim očekivanja. najbolje znam koliko je bitna podrška u ovakvim prilikama, pa verujem da će je i naši borci imati kao to smo je imale Tijana i ja – naglasila je Milica Mandić.