Tmurni oblaci nad beogradskim Lionom – Hajduk u petom rangu

Foto: Repubika

Nije bilo davno kada je Hajduk sa Liona činio elitno društvo srpskog fudbala. Kada su u ovom kraju beograda gostovali Zvezda i Partizan, kada je u Kupu eliminisana Vojvodina, a pamte se i brojne utakmice u ondašnjoj Drugoj ligi „Istok“ i kada su pred Hajdukom padali klubovi poput Napretka iz Kruševca, Mladosti iz Apatina, Zvezdare, OFK Niša, Bora, Timoka…

Pa ipak, posebno se pamte utakmice koje su lionski „golubovi“ igrali u Beogradu sa rivalima iz kruga „dvojke“. Bilo je teško pronaći mesto na tribinama stadiona u Milana Rakića. Kakvi su draž samo donosile utakmice sa Beograradom sa Karaburme, Sinđelićem, BASK, Grafičarom, Palilulcem i naravno najljućim rivalom Zvezdarom?!

Hajduk, klub bogate i svetle tradicija, danas je prikovan za dno tabele Beogradske zone. Učinilo se u jednom momentu da klub kreće ka starim stazama, ali očigledno kriza je uhvatila korene za koje je potrebna možda i potpuna rekonstrukcija.

Oni koji prate zbivanja na malim terenima srpske prestonce, svakako će se složiti sa konstatacijom da je smrt Ljubomira Pute Popovića, ostavila velike posledice. Odlaskom sjajnog sportskog radnika, legendarnog predsednika, ali i sportskog direktora, Hajduk je izgubio stub, oslonac u svakom smislu te reči.

Pokušali su Putini sinovi, Bogić i Dragan, nekada odlični igrači ovog kluba, da sa saradnicima vrate Hajduku stari šmek, ali izostala je glavno merilo – rezultati.

– Jeste teško, baš je teško, ali ni sada kada ispadamo u peti rang, nećemo ni da posmislimo na predaju. Imamo omladinsku kolu, posvetićemo se stvaranju igrača i da se u dogledno vreme vratimo gde nam je i mesto. Hajduk pripada Beogradskoj zoni ili Srpskoj ligi. Težićemo ka tome – kaže Dragan Kuki Popović, neadašnji golgeter „golubova“.

Pet kola pre kraja prvenstva hajduk se nalazi na poslednjem16. mestu Beogradske zone sa samo osam osvojenih bodova.