Triler završnica u Njujorku, Klilvlend opet slavio!

Foto: Getty Images

U noći za nama su odigrane tri utakmice, a najzanimljivije je definitivno bilo u Koloradu…

Denver je nakon velikog preokreta savladao Lejkerse na krilima sjajnog Nikole Jokića. Gubili su Nagetsi 20 poena na ulasku u drugo poluvreme, ali su se podigli iz pepela, te će u Los Anđeles sa ozbiljnom zalihom. Presudio je Marej trojkom na kraju utakmice. Mučio se tokom tri četvrtine, a potom u četvrtoj četvrtini šutirao 6/8 i pogodio ključni šut na utakmici. Maestralnu partiju je odigrao Jokić i novim tripl-dablom ponovo zasenio ceo svet. Za 41 minut je postigao 27 poena i dodao 20 uhvaćenih lopti, odnosno 10 asistencija. U domaćem timu se istakao još Porter sa 22. U poraženoj ekipi Dejvis je postigao 32 poena, dok je Lebron “flertovao” sa tripl-dablom, ali je meč završio na kraju sa 26 poena, 8 skokova i 12 asistencija.

Opet su Klivlend i Orlando odigrali ispod “stotke” i pokazali totalno drugačiju košarku kada je u pitanju plej-of. Ponovo su domaći konstantno držali prednost od samog početka, a najzaslužniji za trijumf domaćina je Donovan Mičel sa 23 ubačena poena. Mobli je dodao 17, dok je Alen uz 16 poena dodao čak 20 uhvaćenih lopti. Na drugo strani je Bančero bio najefikasniji sa 21 poenom, a dvocifreni su još bili Franc i Moric Vagner, odnosno Heris.

U završnici za infarkt, Njujork Niksi su slavili nad Filadelfijom i u goste idu sa 2:0 u seriji nakon pobede (104:101). Činilo se da je sve gotovo kada je na 45 sekundi do kraja na semaforu stajalo 96:101 za goste, ali su trojkama Bransona i DiVinćenca domaći preokrenuli, a potom “zakucali” pobedu sa linije penala. Upravo je Branson predvodio Nikse sa 24 poena, ali i katastrofalnim šutem iz igre (8/29), Hart je dodao 21, a DiVinćenco 19 poena. Na drugoj strani je najefikasniji bio Maksi sa 35 poena, a Embid je postigao 34 uz 10 skokova. Upravo je novopečeni reprezentativac američke reprezentacije promašio šut za produžetak.