Trka za titulu: Crveno-beli u Surdulici, crno-beli dočekuju Pazarce

Foto: Starsport


Regularni deo Mozzartbet Superlige Srbije ulazi u foto-finiš i pred nama su još dva kola do odvajanja tabele na dve polovine, te započinjanja borbe za titulu, odnosno opstanak.

I ove godine, kao i mnogih proteklih, glavnu bitku za naslov prvaka vode Crvena zvezda i Partizan. Smenjuju se večiti rivali ove sezone na tabeli, a pred zimsku pauzu je Partizan bio taj koji je bio jesenji prvak i lider na tabeli. Zvezda se odlučila na povratak Milojevića i ispostavilo se to kao sjajno rešenje.

Osam pobeda i samo jedan nerešen ishod (sa Partizanom na Marakani – 2:2) je doveo crveno-bele do pol pozicije i prednosti od četiri boda pred završni ciklus. Partizan je nakon “preživljavanja” derbija poklekao na svom stadionu u duelu sa Napretkom, a kolo kasnije se okliznuo u Lučanima i ostavio dva boda.

Oba tima će imati neugodne protivnike u 29. kolu, kada Zvezda ide na noge Radniku, dok tik Igora Duljaja dočekuje Novi Pazar.

Fenjeraš iz Surdulice će u svakom narednom duelu šansu da se izvuče sa dna tabele i pokuša da zadrži superligaški status. Imaju “Plavi” samo dve pobede u dosadašnjem toku prvenstva, te će protiv Crvene zvezde sigurno hteti da pruže maksimum i otkinu šampionu po koji bod.

Nedelja (16:00)

Radnik Surdulica – Crvena zvezda

Sa druge strane crno-beli dočekuju Novi Pazar u nadi da će zadržati razliku ili se dodatno približiti večitom rivalu. Izbegao je Partizan kiks na “Krovu”, te golom Stojkovića u 92. minutu upisao pobedu nad Voždovčanima. Sa druge strane, Pazarci su na devetoj poziciji i samo jednoj niže od karte koja garantuje plej-of elitnog društva. U seriji su od četiri utakmice bez pobede i nema sumnje da će upravo protiv Partizana tražiti bodove za top 8.

Nedelja (20:00)

Partizan – Novi Pazar