Uspešan test beogradskih amatera protiv prvoligaša

Foto: FSB

Amaterska reprezentacije Fudbalskog sabvezaBeograda savladala je u prijateljskoj utakmici kombinovani sastav prvoligaša Radničkog iz Novog Beograda rezultatom 2:1.

Već u trećem minutu utakmice izabranici selektora Zdravka Kovačevića postigli su vodeći pogodak čiji strelac je bio Aleksa Ivanović.

U nastavku su i selektor Zdravko Kovačević i šef stručnog štaba Novobeograđana Goran Serafimović promenili veliki broj igrača, a amateri su zaigrali sa potpuno novom postavom. Igra je bila uglavnom ravnopravna, a onda su igrači Amaterske reprezentacije uspostavili kontrolu na sredini terena.

U 61. minutu prvo je izglednu šansu pred golom Radničkog propustio iskusni Šarić. Usledila je kontra gostiju, a Vasić je pobegao svojim čuvarima i savladao nemoćnog Borjana što je donelo izjednačenje.

Ipak, upornost reprezentacije Beograda se isplatila u 78. minutu. Tada je Stjepanović jedan od napada Amaterske reprezentacije završio preciznim šutom pod prečku i tako postigao pobedonosni gol.

Amaterska reprezentacija FS Beograda utakmicu je počela u sastavu: Nikolić, Milisavljević, Rak, Tatomirov, Pavlović, Nišavić, Sekulić, Perić, Ivanović, Zečević i Jovičin. U drugom poluvremenu na terenu su bili: Borjan, Stjepanović, Knežević, Pražić, Stefanović, Janković, Pantazis, Vuković, Starčević, Borović i Šarić. Sudio je veoma dobro arbitar Uroš Kapor sa pomoćnicima Nemanjom Nikolićem i Ratkom Đorđevićem.

Ovo je bio još jedan uspešan test za izabranike selektora Zdravka Kovačevića koje krajem maja meseca očekuje nova akcija u sklopu priprema za FSS kvalifikacije za UEFA Regionalni Kup koje se igraju 8. i 9. juna u Šapcu i Loznici.