VOJVODINA IMA MOTIV VIŠE: Šta očekuje Zvezdu i mogu li njihovi bivši „učenici“ da im prekinu seriju nepobedivosti?

U derbiju 2. kola plej-ofa Superlige Srbije, danas na stadionu „Karađorđe“ u Novom Sadu, fudbaleri Vojvodine i Crvene zvezde sukobiće se u utakmici koja obećava zanimljiv duel. Osim uobičajenog rivalstva i borbe za bodove, fokus će biti i na trojici igrača Vojvodine koji su ranije nosili dres Crvene zvezde, te imaju dodatni motiv za sjajnu izvedbu.

Vukan Savićević, Aleksa Vukanović i Andrija Radulović, sada ključni igrači Vojvodine, svoje su fudbalske korene imali u Crvenoj zvezdi. Savićević je svojim putem kroz Slovan iz Bratislave, kratke epizode u Poljskoj i Turskoj, pa sve do dolaska u Vojvodinu u januaru ove godine, stekao bogato iskustvo. Vukanović je zaslužan za jedan od najupečatljivijih trenutaka Zvezdinog puta u Ligu šampiona 2019. godine, da bi se kasnije vratio u Vojvodinu iz avantura u Kini i Arabiji. Radulović, s druge strane, započeo je svoju karijeru u Zvezdi, ali je putem pozajmica i potpisa za Vojvodinu pronašao svoje mesto.

Za obe ekipe, ova utakmica ima poseban značaj, posebno imajući u vidu da će se isti timovi suočiti i u finalu Kupa Srbije. Crveno-beli su već obezbedili titulu šampiona, ali će biti fokusirani na zadržavanje forme i oprezni sve dok matematički ne osiguraju titulu. Sa druge strane, Vojvodina će žudno tražiti pobedu, uz nadu da mogu ponoviti uspeh od pre nekoliko godina kada su na istom terenu savladali Crvenu zvezdu.

Poslednji trijumf Vojvodine nad Crvenom zvezdom na „Karađorđu“ datira još iz 2013. godine, što samo dodaje na značaju današnjeg susreta. Novosađani su tada slavili sa 3:0, ali od tada su uspeli pobediti Crvenu zvezdu samo u Beogradu, dok u Novom Sadu nisu ponovili taj podvig.