Zoran Jovičić za „Max Sport“: Od Zvezde uvek očekujem pobedu!

Foto: Mocartsport

Centarfor je bilo njegovo radno mesto. Golovi su mu pisali u opisu njegovog posla. Od prvih dana bavljenja fudbalom. Još kao kadet Zoran Jovičić, bio je prvi strelac malenog Radničkog iz Rudovaca, tada člana Druge srpske lige, kako se ovaj rang u to vreme zvao, a beše to negde s kraja 80. godina prethodnog milenijuma. Iz Rudovaca, iz lazarevačkog kraja, put ga je odveo u Crvenu zvezdu. I ta ljubav traje, nema granicu…

Prati nekada rubusni centarfor, kad god mu vreme dozvoli, partije svog nekadašnjeg kluba,  a dueli sa najljućim rivalom se nekako podrazumevaju.

Dve velike utakmice u samo nekoliko dana, gde ćete bolji završetak sezone. E, sada Kup nije doneo finale, direktnu borbu za trofej, ali će možda baš zato, ova utakmica da bude posebno interesatna – smatra Jovičić.

Da li crveno-beli mogu da ponove izdanje iz meča za bodove i da se domognu finala u Kupu?

Od Crvene zvezde bez obzira na to ko joj je protivnik, uvek očekujem pobedu. Uostalom, ne verujem da bilo koji navijač našeg kluba razmišlja drugačije. Tako, da ako mene pitate, verujem da će se na najvećem stadionu ponovo slaviti.

Dešavalo se i ramije da se savlada večiti rival po dva puta u kratkom vremenskom roku?

Neka tako bude i ovoga puta – ne ostavlja dilemu nekadašnji ljubimac Zvezdinih navijača.

Koliko naredna utakmica može da bude zahtevnija od prethodne?

Derbi je derbi, nema tu previše mudrovanja. Mnogo je tu stvari koje mogu da odrede tok utakmice. Da budemo jasni, Partizan je jako neugodan rival, siguran sam da će tražiti šansu da se osveti za nedavni neuspeh, drugo imaju nekoliko brzih igrača… Jedno znam, ništa lakša utakmica nas ne očekuje.

Kako Vam deluje sastav trenera Vladana Milojevića?

Dobro, baš dobro, pouzdano… Miloje to odlično vodi, drži ekipu u ritmu tokom cele utakmice. Pokazalo se to i kroz ovogodišnje prvenstvo. Šteta što u Evropi nije ostvarena neka pobeda više, ali dobro… Nego da opet pobedimo Partizan, pa da se radujemo novih uspesima – optimistički je zaključio u razgovoru za „Max Sport“ Zoran Jovičić, nekadašnji golgeter Crvene zvezde.