Zvezda krunisala dominaciju u derbijima! Milojević može protiv svakoga

Foto: FK Crvena zvezda

Niz od tri večita derbija koja smo videli u poslednjih nekoliko meseci ostaće zauvek upamćen kao jedan od najzanimljivijih kada je najveća srpska utakmica u pitanju.

Rezultatski je svakako zadovoljnija Crvena Zvezda koja je uspela da u potpunosti odbrani domaći teren uz jedan nerešen rezultat od 2: 2 i pobede od 3: 2 i 2: 0, ali razlog za zadovoljstvo definitivno imaju oba tima, kako zbog prikazane igre u mečevima tako i zbog celokupnog pristupa koji su igrači prikazali.

Vladan Milojević voli derbije, što se i pokazalo u poslednjem meču, gde je napokon primenio karakterističnu taktiku kojom osvaja mečeve u Zvezdi već nekoliko godina.

Nakon što su intenzivniji derbiji sa čak 9 golova primorali Milojevića da pokaže adaptabilnost toku utakmice, u poslednjem se napokon videlo kako Zvezda u prvom poluvremenu „lomi“ protivnika od kog stabilno čuva mrežu disciplinovanom odbranom do kraja meča.

Jedno od važnih otkrića koje su crveno-beli saznali u meču koji je služio kao kruna njihove dominacije je činjenica da je Milojebićev stil igre prilagodljiv svim protivnicima i svim mečevima, što će biti od posebne koristi krajem leta, kada kreća evropska borba.