Zvezdina statistička dominacija u 173. večitom derbiju

FOTO : Printscreen

Zvezda je savladala Partizan u 173. večitom derbiju 3:2. Još jedno sjajno izdanje crveno-belih protiv najljućeg rivala.

Juče je na “Marakani“ Zvezda bila u svakom segmentu igre bolja od Partizana. Posed lopte je apsolutno bio na strani domaćina, 65 odsto prema 35, dok je imala čak 20 šuteva više od crno-belih.

Dominacija u derbiju se juče isplatila, iako je lako moglo da se završi kao prošli derbi, ali je u nadoknadi vremena Zvezda preko Kataija koji je postigao gol sa bele tačke slavila u derbiju prvi put ove sezone.

Crvena Zvezda je trebalo i prethodni derbi da pobedi ako ćemo gledati njenu dominaciju na terenu, statistiku i šanse, ali to nije toliko važno koliko je važan rezultat, a tada je bio 2:2.

Naime, slična dominacija Zvezde je bila i u prethodnom derbiju. Posed je bio nešto bolji u odnosu na poslednji, ali opet dominantan u oba derbija. Sa 72 odsto lopte u nogama i 29 šuteva naspram Partizana koji je uspeo da izađe sa „“Marakane“ neporažen sa svega četiri šuta iz kojih je postigao dva gola.

Ovaj put crno-beli nisu uspeli da ostanu neporaženi, a u sledeći derbi koji je već u sredu idu sa dva vezana poraza od kojih je jedan već pomenuti derbi.