Barcokas posle Barselone: Bili smo odlučni od prvog momenta!

FOTO: Printscreen

Trener Olimpijakosa je istakao par stvari posle ubedljive pobede nad Barselonom 92:58 u četvrtoj utakmici plej-ofa Evrolige.

“Bili smo odlučni od prvog momenta, kako ofanzivno tako i defanzivno. Sve počinje od naše odbrane koja nam daje samopouzdanje i mogućnost da uspostavimo tempo kakav nama odgovara. Pobedili smo veoma kvalitetan i iskusan tim, a svi su dali svoj doprinos. To je najvažnije večeras.

Poredio je Evroligu i NBA.

Ne mogu reći da se ne osećam tužno zbog onoga što su dogodilo na prethodnim utakmicama. Videli ste kako u NBA ligi igrate celu sezonu kako treba, a onda povredom jednom igrača sve se sruši kao kula od karata. Zato mi je drago zbog doprinosa svih igrača.

Pokušaćemo da dođemo do pobede u majstorici. Posebno hvala navijačima koji su priredili sjajnu atmosferu.”

Na konferenciji za novinare se zahvalio i Kostasu Papanikolau, jer se nije osećao dobro pred početak meča

„Ogromnu zahvalnost dugujem Kostasu Papanikolau. Njegovi nalazi su bili loši i krvna slika, nije trebalo da igra ovu utakmicu. Kada neko žrtvuje zdravlje, da odigra na ovakav način i prikaže ovakvu borbu, primer je za ostale.“

„Svi su dali doprinos, srećni smo zbog ovih 2-2 u ovom trenutku i naravno da idemo u Barcelonu da igramo našu košarku, borimo se kao svaki put. Barcelona je sjajan tim, kvalitet koji poseduju je neverovatan, videli ste kako su otvorili utakmicu. Zbog toga je naša pobeda još važnija.” Zaključio je strateg Olimpijakosa.“