Borusija zasigurno krati svoj budžet bez obzira na ishod Lige šampiona: Odlazi i legenda kluba

FOTO: Reuters

Borusija Dortmund će posle 11 godina igrati finale Lige šampiona, i na stranu da li će pobedili ne, sportski direktor Sebastijal Kel i izvršni direktor Lars Riken će morati da smanje plate igračima za otprilike 5.000.000 evra

Klub iz Dortmunda je ove sezone izdvojio za plate 165.000.000 evra godišnje, međutim taj trošak se ne može pokriti iako je igra Borusije u Ligi šampiona izvanredna.

U prošle tri sezone je Borusija prodala tri sjajna igrača. Prvi igrač je Džejdon Sančo koji je prodat Junajtedu za 85.000.000, zatim je Haland prodat Mančester Sitiju za 60 miliona evra, a ove sezone je Belingem prodat Realu za čak 103.000.000 evra. Međutim, Sančo je sada na pozajmici upravo u Dortmundu i čeka se ishod čelnika, odnosno da li će otkupiti od Junajteda ili ne.

Klub takođe želi da proda Zilea i Sebastijana Alea, ali direktori smatraju da neće niko da ih kupi za toliki iznos, odnosno po igraču 10.000.000 evra za sezonu. Dakle, na njih ne mogu da računaju kada je u pitanju zarada.

Na Vestfalenu se pričalo na početku sezone i o Jusufi Mukoku kojem stoji u ugovoru da ako dođe do prekida saradnje, odnosno klub koji ga želi moraće da izdvoji 25.000.000, a plata Mukoku je 6.000.000 i složičete se, on to trenutno ne opravdava.

I za kraj, Dortmund se takođe neće opariti od legende kluba Marka Roisa koji će zasigurno napustiti klub na kraju sezone, a bilo bi i sebično sa strane čelnika kluba da gledaju njegovu cenu.