Božidar Bandović za „Max Sport“: Vojvodina želi pehar pobednika Kupa!

Foto: Sportski žurnal

Deoba petog mesta sa Čukaričkim i plasman u finale Kupa Srbije, trenutno je ostvarenje fudbalera Vojvodine u sezoni na izmaku. Uz sve to, „lale“ su dopisale još neke pluseve. Klub je afirmisao inekoliko mkladih igrača za kojima se već utrkuju brojni evropski klubovi. Na kraju, „stara dama“ srpskog fudbala se primakla Crvenoj zvezdi i Partizanu, o čemu svedoči i podatak da su Novosađani prekinuli post u okršajima sa naša dva vodeća kluba.

Vojvodina je posle osam godina izbegla poraz na domaćem terenu od Crvene zvezde, a posle isto toliko godina savladan je Partizan u Humskoj.

U fudbalu je jako bitna atmosfera, a ona je u ovom trenutku u Vojvodini sjajna. Kada je tako, onda mora da uslede i rezultati – priča za „Max Sport“ Božidar Bandović, šef stručnog štaba Vojvodine.

Slika nije bila tako idilična kada ste seli na klupu crveno-belih?

Uvek je teško na početku – nastavlja crnogorski stručnjak.- Posle svega, sam jako zadovoljan kako smo radili. Bilo nam je potrebno strpljenje, jer smo imali jasnu zamisao kada sam prihvatio poziv da preuzmem tim. Naša zamisao je bila i u tome smo uspeli, da Vojvodina dominira na terenu, da primora rivala da se brani. Sada tako igramo i razumljivo je da imamo čemu da se nadamo.

Igrate ozbiljnu ulogu na dva fronta. U pvenstvu zaostatak za Kragujevčanima je četiri boda za mesto koje vodi u Evropu?

Kada pogledamo raspored deluje da imamo lakše utakmice, ali toga nema u fudbalu. Sve su podjednako važne i teške. Zato je naredni meč sa Čukaričkim od jako velikog značaja za nas.

Ono što će da sledi 21. maja, svakako je meč sezone za Vaš klub?

Finale Kupa, pa još sa Crvenom zvezdom. Nema veće draži, nema većeg izazova. Pehar je imao posebno mesto  i uvek se pamti kroz istoriju svakog kluba. Ako nam se posreći da osvojimo taj trofej, biće to ogroman useh svih nas. Opet, ako nam to ne uspe, nikako nećemo tretirati kao neuseh.

Evropski velikani kucaju na vrata Vojvodine, raspituju se za brojne igrače?

Zar to nije najveća i najvažnija satisfakcija za svaki kluba, za trenera, igrače… Ponosan sam na mlade igrače, ali one iskusnije. Pred Ivanovićem, Jovnovićem, Carevićem i ostalima je sjajna perspektiva. Vojvodina ima odličnu omladinsku školu, što je nešto možda i najvrednije za budućnst – završio je razgovor Božidar Bandović, trener Vojvodine, pripremajući se da sa izabranicima postavi taktiku za nove pobede.