DANI SLAVLJA NA GARDOŠU: Zemun se vraća na prvoligašku mapu

fOTO: FK Zemun

Posle tri godine provedene u Srpskoj ligi „Beograd“ fudbalski Zemun se vraća na provoligašku mapu. Klub bogate i svetle tradicije, kolo pre kraja ovogodišnjeg prvenstva, obezbedio je ulazak u viši rang.

Vernim hroničarima fudbalskih zbivanja, svakako je dobro poznato da je klub sa Gradoša godinama, dcenijama, igao i te kako prepoznatljivu ulogu na terenmima  bivše Jugoslavije, ali i kada je državna zajednica menjala imena, pa do danas. Sada govoriti o imenima onih koji su na bilo koji način pisali istoriju zeleno-plavih, bio bi rizik i nezahvalan posao, jer u moru likova neko bi sigurno bio zapostavljen, nikako zaboravljen, a to nije namera u ovakvim prilikama.

Za Zemun može da se kaže da je prošao kroz razne periode tokom bogate istorije. Na tom putu, bilo je uspona, ali i padova. Međutim, klub iz Gornje varoši, uvek nje bio dostojanstven. I kada bi rapidno napredovao ili kada bi se suočavao sa poteškoćama. A, njih je i te kako bilo…

Tri godine vojevale su se bitke na terenima trećeligaša, a posle dva pokušaja vraćanja u Prvu ligu, treća je bila sreća.

Ekipu sam preuzeo u drugoj polovini prolećnog dela prvenstva, kada još nije bilo izvesno da će se cilj ostvariti. Sada kada je sve jasno, moram deo kolača ovog uspeha, da podelim sa svojim prethodnicima koji imaju bez svake sumnje, ogromne zasluge za ostvareno. Naravno, glavni deo zasluga ide na račun igrača – kaže za „Max Sport“ Milan Kuljić, provereni stručnjak na kormilu Zemunaca.

Trka je bila neizvesna, iscrpljujuća, ali se stekao utisak, da se niste bili uplašili izazova?

Imam dovoljno iskustva u ovom poslu, pa kada sam dobio ponudu, nisam se mnogo dvoumio. Rukovodio sam se i podatkom da preuzimam izuzetno organizovan klub. Poznavao sam i igrački potencijal i na kraju je sve ispalo kako se poželeti može.

Na sve se nadovezao i uspeh u finalu Kupa Srbije na području Beograda?

Ponosni smo i zbog tog pehara koji smo osvojili. Igrali smo protiv Brodarca, kluba za koji sam vezan. Bilo je to odlično finale, a mislim da smo zasluženo stigli do trofeja namenjenog pobedniku.

Ostao je još meč sa Zvezdarom, pa slede prvoligaške obaveze?

Želimo da na adekvatan način završimo uspešnu sezonu. Pokušaćemo da ostvarimo pobedu. O novom prvenstvu rano je govoriti, bar u ovom trenutku. U svakom slučaju, u klubu je sjajna atmosfera. Zemun se vratio tamo gde mu je objektivno i mesto, ali i sledeća sezona verujem biće podjednako uspešna – naglasio je na kraju Milan Kuljić.