David Petrović za „Max Sport“ : Poziv od Zvezde se ne odbija!

FOTO: FK Crvena zvezda

David Petrović, fudbaler Radničkog iz Niša je govorio za “Max Sport“ o navikavanju na Superligaški fudbal, kapitenskoj traci i o Crvenoj zvezdi.

Iz Grafičara je prešao u Radnički iz Niša, samim tim nam je odgovorio koliko mu je bilo potrebno da se navikne na najviši nivo srpskog fudbala.

-Trebalo mi je mesec dana, možda malo više da se priviknem na Superligaški fudbal, ali počeo sam od kada sam došao u Radnički da igram i lakše mi je bilo da se priviknem, i svojim igrama su mi čelnici iz kluba dali kapitensku traku. U svojoj 21 godini, za mene je to čast i privilegija da u velikom klubu budem kapiten i to u prvoj sezoni.

Petrović ne krije da ako dođe do ponude većeg kluba, da postoji mogućnost odlaska.

-Odigrao sam do sada 30 utakmica u Superligi, imam ugovor sa Radničkim do 2027. godine. Ja sebe sada vidim u Radničkom, ali ako bude došla neka ozbiljnija ponuda da odgovara i meni i klubu može doći do odlaska.

Kapiten Radničkog je član i reprezentacije Srbije U21

-Pa naravno, to je svakom ko igra fudbal san, da zaigra za A reprezentaciju svoje države. Ja ću nastaviti da se trudim i da dobro igram, i ja se nadam da će to primetiti čelnici A reprezentacije Srbije i pozvati me da igram jer bi to bila ogramna čast i privilegija.

Na pitanje koja je razlika između Prve i Superlige Srbije, odgovorio je sledeće:

-Razlika između Prve i Superlige je prvo to što je fizički Superliga mnogo zahtevnija, ima dosta iskusnijih igrača, taktički je skroz drugačije, ti iskusni igrači, mislim na one koji su igrali u velikim klubovima pa su se vratili u Superligu, takođe dosta mladih igrača sa puno potencijala igra tu ligu. Mislim da je Superliga odlična za mlade igrače, za razvijanje. Ima velike razlike ali može bilo ko da se privikne ako vredo radi.

Bivši član Crvene zvezde misli da prvak Superlige može i do duple krune.

-Mislim da može, pratio sam ih, ipak igramo u istoj ligi. Igraju odličan fudbal što se i očekuje od Zvezde, osvojili su prvenstvo i nadam se da će osvojiti duplu krunu, želim im svu sreću u finalu protiv Vojvodine.

Ne krije ni to da neće odbiti ponudu Zvezde ako dođe do iste.

-Ja sam igrao u Zvezdi šest godina. Naravno, takav poziv se ne odbija. Tako da, ako budem dobio poziv od Zvezde naravno da bih otišao, jer se takav klub sa takvom tradicijom ponoviću, ne odbija.