Đurišić se nada prvoj rundi drafta: Čikago prava prilika da se dokaže!

Foto: KK Mega Mis

Ovogodišnji Al star će biti drugačiji od ostalih, jer će mesto pokušati da zauzme sin Lebrona Džejmsa, Broni. Veliku pažnju javnosti izaziva i činjenica da se među prvih pet pikova drafta može naći čak tri igrača iz Evrope.

Zakari Rizaše, Aleks Sar i košarkaš Crvene zvezde, Nikola Topić se nalaze visoko kotirani na ovogodišnjoj listi, sa tendencijom visokog plasmana.

Međutim, nije to jedini košarkaš koji će predstavljati našu zemlju, pošto će se na draftu naći i Nikola Đurišić. On je ove sezone igrao sjajno u dresu Mege i zajedno sa Urošem Plavšić bio jedan od najzaslužnijih za plasman svog tima u polufinale ABA lige.

On se našao na “NBA Combine” na kojoj su mlado talenti podvrgnuti ispitivanjima i testovima, a igraju i međusobno, dok to sa tribina pomno prate treneri i agenti iz najjače lige sveta. Podsetimo, Nikola Topić ne učestvuje na pomenutom događaju zbog nastupa u finalu ABA lige, ali se to nije slavno završilo zbog povrede mladog pleja u prvoj utakmici.

Đurišić je u prvoj odigranoj utakmici odigrao 11 mijuta i ubacio četiri poena. Nije se našao na listi košarkaša koji su se istakli, ali postoje šanse da se to promeni.

Juče smo bili na merenju, a danas i sutra igramo pet na pet. Do kraja nas očekuju još lekarski pregledi i onda sledi draft. Bila je to moja, ali i želja mog menadžera Miška Ražnatovića da se prijavim ove godine. Utisci su dobri. Totalno je drugačije od evropske košarke i mnogo se brže igra. Navikavam se polakao, danas je bilo sasvim solidno, ali se nadam da ću u narednim danima biti bolji. Najveći utisak za mene je trenutno brzina i skočnost drugih igrača – izjavio je Đurišić za RTS.