Aleksandar Dragović za “Max Sport”: Očekujem fantastičnu proslavu titule!

FOTO: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde su uspeli da trijumfom protiv ekipe TSC matematički obezbede 35. titulu. Kapiten crveno-belih nije krio zadovoljstvo, ali je i sumirao prethodni period. 

Ponosni smo što smo uspeli četiri kola pre kraja da obezbedimo šampionsku titulu. Turbulentan period je iz nas. Uspeli smo da nadoknadimo zaostatak, koji smo imali na polusezoni i odigramo sjajno tokom prolećnog dela takmičenja. Drago mi je što sam deo Zvezdinih uspeha i što smo još jednom uspeli da obradujemo naše navijače sedmom uzastopnom titulom – istakao je Dragović. 

Nije bilo lako crveno-belima ove sezone, budući da su na polusezoni imali zaostatak za Partizanom. 

Verovali smo u svakom momentu da možemo da preokrenemo sezonu u našu korist. Bili smo svesni da imamo kvalitet, kao i da je pitanje momenta kada će to potvrditi i rezultati na utakmicama. Iako je jesenji deo sezone bio dosta težak za nas, uspeli smo da se podignemo tokom zimske pauze. Želeli smo da ostvarimo zacrtan cilj i u tome smo uspeli, iako nije bilo ni malo lako. Radujemo se proslavi titule, koja će siguran sam biti fantastična! 

Crvena zvezda već godinama dominira u domaćem prvenstvu. 

– Najteže je održati kontinuitet rezultata, upravo zbog toga i jesmo ponosni i srećni, jer smo nastavili dominaciju. Početkom svake sezone ciljevi su isti, a navijači očekuju da na kraju godine podignemo pehar, ipak moram da naglasim da je iz godine u godinu sve teže, jer klubovi napreduje i liga je na višem nivou. 

Govorio je Aleksandar Dragović i o večitim derbijima.

Mnogo smo zadovoljniji prolećnim delom takmičenja, što je i očekivano, ukoliko se osvrnemo na rezultate. Vladan Milojević je doneo novu energiju, koja nam je svima veoma prijala. Znali smo da ćemo odigrati minimum dva večita derbija, te smo se maksimalno ozbiljno i posvećeno pripremili za njih. Drago mi je što su navijači zadovoljni izlazili sa stadiona, ne samo zbog rezultata, već i zbog prikazane igre. 

Sledi borba za mesto u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

– Rano je još uvek govoriti o Ligi šampiona, s obzirom na to da sezona nije završena, ali naravno da bismo voleli da Zvezda i naredne takmičarske godine bude učesnik. Mislim da smo mogli do trećeg mesta, kada je reč o sezoni 2023/24, ali na to već gledao kao prošlost. Okrećemo se ostalim utakmicama u prvenstvu i izuzetno važnom finalu Kupa Srbije – zaključio je Dragović.