Još jedna crveno-bela titula – ŽFK Crvena zvezda novi šampion države!

Foto:MaxSport

Fudbalerke Crvene zvezde nove su šampionke Srbije! Kolo pre kraja prvenstva, devojke u crveno-belim dresovima obezbedile su naslov najuspešnije ekipe u državi i na taj način prekinule dominaciju subtičkog Spartaka koji je u prethodnih 13 godina osvojio isto toliko titula.

Izabranice trenera Bojana Maćešića su do titule stigle posle ubedljive pobede nad Slogom iz Zemuna ubedljivim rezultatom 10:1 u utakmici 5.kola plej-ofa Superlige.

Crvena zvezda je kao apsolutni favorit ušla u duel sa Slogom i već na startu meča opravdala je tu ulogu. Golovi su se ređali kao na filmskoj traciji. Iskusna Mirela Tenkov donela je prednost gošćama već u 7. minutu. U strelce su se upisivale Žarković i Sremčević, posle čega su Zemunke uspele da smanje preko Medić. 

Do odlaska na odmor tim iz Ljutice Bogdana uspeva da još tri puta stigne do gola. Krajšumović je povisala na 4:1 da bi Tenkov ponovo bila precizna u 37. minutu, a prvopluvreme zaokružila je Tijana Đorđević koja je bila strelac u 39. minutu iz jedanaesterca.

I nastavak je protekao u dominaciji novog prvaka Srbije. Reptezentativka  Nina Matejić, pogađala je mrežu Sloge u 75. i 85. minutu, a čast da se na ovoj utakmici upišu strece imale su još Ivana Molijar i Mina Čavić.

Na kraju valja istaći da je ovo ujedno i prva tutula prvaka koju je osvojio ŽFK Crvena zvezda.

U poslednjem kolu devojkama u crveno-belim dresovima, ostaje da odigraju poslednji prvenstveni meč sa Spartakom, a sa istim rivalom odmeriće snage i u utakmici finala Kupa Srbije.