KATASTROFA ZA DENVER I JOKIĆA: Minesota razbila Nagetse za 2:0!

U drugoj utakmici polufinala Zapada, Denver Nagetsi su poraženi od Minesote Timbervulvsa rezultatom 106:80.

U doba Nikole Jokića, Denver nije doživeo ovakav poraz, što postavlja pitanje da li će aktuelni šampioni uspeti da se oporave nakon ovog teškog udarca.

Timbervulvsi sada imaju prednost od 2-0 u seriji i imaju priliku da pred svojim navijačima završe ovu rundu i stave Denver u nezgodan položaj.

Nikola Jokić je ostvario solidan učinak sa 16 poena, 16 skokova i osam asistencija, iako je šutirao 5-13 iz igre uz četiri izgubljene lopte.

Džamal Marej je imao katastrofalan nastup sa samo osam poena i šutem od 3-18. Gordon je bio najefikasniji u Denveru sa 20 poena. Sa druge strane, Tauns i Edvards su bili ključni igrači za Timbervulvse sa po 27 poena, dok su Voker i Rid dodali po 14.

Denver Nagetsi su tradicionalno loše započeli utakmicu u ovom doigravanju, a ni ovaj put nije bilo drugačije. Timbervulvsi su dominirali od samog početka, držeći kontrolu nad igrom.

Iako je prva četvrtina bila prilično izjednačena, Denver je loše završio taj period, omogućavajući Minesoti da stekne osmočasovnu prednost (20:28). Ključna je bila druga četvrtina, u kojoj su Timbervulvsi iskoristili slabosti Nagetsa, posebno impresivnom odbranom.

Timbervulvsi su praktično dominirali tokom cele utakmice, posebno u odbrani, gušeći Denver i ograničavajući im šanse za uspeh. Na poluvremenu su imali ogromnu prednost od 26 poena (35:61), koju su u nastavku samo povećavali.

Iako je Denver pokušao da se vrati u četvrtoj četvrtini, uspevši da smanji zaostatak sa -32 na -22, to nije bilo dovoljno da ozbiljno ugrozi Timbervulvse.

Na kraju, Minesota je ostvarila ubedljivu pobedu i preuzela vođstvo u seriji sa 2-0.