„Max Sport“ saznaje: Sloven iz Rume od jeseni igra u Prvoj ligi

Foto: Instagram

Zbog činjenice da nisu na vreme u Fudbalski savez Srbije dostavili pootrebnu dokumentaciju oko licenciranja, u Železničaru iz Inđije, stavili su pood veliki znak pitanja mogućnost igranja u Mocart bet Prvoj ligi Srbije. O tome je „Max Sport“ pisao, a konačna odluka mogla bi da usledi vrlo brzo po pitanju statusa kluba koji je na terenu ostvario uspeh i obezbedio igranje u višem rangu.

Železničar je kolo pre kraja prvenstva u Srpskoj ligi „Vojvodina“ zacementirao selidbu u viši ranga ali sada je sve na čekanju, a propisi najavlju ipak odluku da će umesto plavo-belih iz Inđije neko drugi morari da popuni upražnjeno mesto u Prvoj ligi Srbije.

Pred nadležnima u FSS su dve opcija, a po prvoj, postoji solucija da se upražnjeno mesto popuni licitacijiom u kojoj bi učestvovali zainteresovani klubovi sa područja FS Vojvodine, odnosno oni koji su u sezoni koja se završava narednog vikenda bili u takmičenju srpskoligaša.

Međutim, „Max Sport“ iz dobro obaveštenih izvora, saznaje da će novi prvoligaš da postane ekipa Slovena iz Rume.

Iz ovog kluba su za razliku od rivala iz Inđije dostavili svu neophodnu dokumentaciju za licenciranje, a kako je njihov stadion jedanod lepših u sremskom regionu, onda je i odluka nadležnih iz srpske kuće fudbala, daleko realnija opcija.

– Imamo sve potrebne uslove za igranje u višem rangu. Uz pomoć naše opštine odavno smo uradili teren i sve prateće objekte, tako da sa te strane, nemamo ni najmanju dilemu da li ćemo postati deo prvoligaškog ranga – samo je neka od objava na društvenim mrežama kluba iz Rume.

Ovo je samo jedna od tema kojom će se baviti Izvršni odbor FSS na narednoj sednici,