MELOUN VERUJE U IZNENAĐENJA: „U balonu smo dva puta bili na 1-3, ne zaboravite“

Majkl Meloun, trener Denver Nagetsa, i dalje veruje u mogućnost preokreta u polufinalnoj seriji plej-ofa na Istoku, uprkos trenutnom zaostatku od 0-2.

Pred gostovanje Minesoti u subotu od 03:30, Meloun je izjavio da niko nema pravo da otpiše Nikolu Jokića i ostatak tima pre vremena.

U veče kada je Jokić po treći put dobio MVP priznanje, Meloun je snažnim rečima pokušao da podigne ekipu nakon dva poraza u seriji.

„Izuzetno sam razočaran našom reakcijom na izazove. Nisam video ovakvu reakciju u svojih devet godina ovde. Kako su stvari postajale teže, počeli smo da se raspadamo i udaljavamo jedni od drugih. Danas sam podsetio momke: ‘Mi smo vladajući šampioni sveta. Moramo se ponašati i igrati kao takvi'“, izjavio je Meloun.

Međutim, Meloun podseća da ništa još nije gotovo i da je istorija NBA puna svakakvih obrta, a i njegov tim je bio deo toga.

„Statistika kaže da su se 33 tima vratila posle 0-2 u seriji. Pet ili šest timova je to uspelo pošto su prva dva meča izgubili kod kuće. Redži Džekson je bio deo takvog preokreta. Je li onda moguće? Da, istorija kaže da je moguće. U balonu smo dva puta bili na 1-3, ne zaboravite“, kaže Meloun.