Mozzartbet Superliga: Neizvesna borba za Evropu, ko će uz Radnik pakovati kofere?

Foto: MN Press

Do kraja sezone u Mozzartbet Superligi Srbije je ostalo još tri kola, mnoge stvari su poznate, a neke će nam biti jasne možda tek nakon poslednjeg kola.

Novi šampion je Crvena zvezda, koja je to obezbedila još pre dva kola, a u rundi za nama je savladala Mladost iz Lučana minimalnim rezultatom. Partizan je upisao prve bodove u plej-ofu remijem u Kruševcu, dok se TSC pobedom nad Radničkim približio na samo dva boda zaostatka. Čukarički sa petog mesta merka poziciju iznad i plasman u kvalifikacije za Ligu Konferencija, dok Vojvodini treba čudo da bi se domogla tog plasmana. Mladost i Napredak se nalaze na pozicijama sedam i osam.

U plej-autu skoro siguran opstanak su obezbedili Novi Pazar, Spartak iz Subotice, dok je na putu da to učini i Radnički iz Niša. IMT je na poslednjoj poziciji koja garantuje siguran opstanak u elitnom društvu i sa 37 bodova ima dva više od Javora, koji je prvi iza crte. Tim iz Ivanjice, kao i ekipa Voždovca se nalaze na mestima koja vode u baraž, dok je Železničar sa 32 boda na pretposlednjoj poziciji. Fenjeraš Radnik je sa mršavih 17 bodova već spakovao kofere i od naredne sezone će biti prvoligaš.