POLUFINALE LIGE KONFERENCIJA: Aston Vila želi da se vrati na pobedničke staze, Fiorentina bi do novog finala!

Aston Villa se nada svom prvom evropskom finalu u generaciji dok dočekuju Olimpijakos u polufinalu UEFA Lige konferencija, dok Fiorentina i Klub Bridž imaju svoje ambicije.

Poslednji put Aston Villa je bila u polufinalu UEFA takmičenja Aprila 1982, kada su igrali protiv Anderlehta u Evropskom kupu. Villa je u poslednjih deset sezona bila bez evropskog takmičenja.

Pod vođstvom Unaija Emerija, Aston Villa je uživala u svom prvom evropskom nastupu još od 2010/11, dok se bore za mesto u Ligi šampiona u Premijer ligi.

Ipak, neće imati lak zadatak pošto će im protivnik biti Olimpijakos koji ove sezone ne igra sjajno u svom prvenstvu, ali je u Evropi nadmašio sva očekivanja i pobedom protiv Fenera nakon penala obezbedio plasman u polufinale.

Nakon uspeha protiv Viktoria Plzeň-a u prethodnom krugu, Fiorentina je puna samopouzdanja i spremna da se suprotstavi belgijskom timu. Iako su imali nekoliko izazova u prethodnim fazama takmičenja, Fiorentina je neporažena na domaćem terenu u Evropi ove sezone, što dodatno pojačava njihovu veru u uspeh. Sa jakim timom i podrškom navijača, Fiorentina traži put do finala i imaće sve na raspolaganju da ostvari taj cilj.

Club Brugge, nakon što su pobedili PAOK u poslednjem krugu, sanja o povratku partije iz Grčke dok se priprema za meč sa Fiorentinom. Belgijski klub je pokazao svoju sposobnost da savlada jake protivnike i veruje u svoje šanse da ostvari uspeh u Ligi konferencija