Put Milana Rodića do legende Crvene zvezde!

Foto: Fk Crvena zvezda

Nije bilo lako… Biti u jednom klubu sedam godina i proći ono što je Milan Rodić zaista ne može svako. Put od sasvim običnog prolaznika do nekoga ko je svoje ime zapisao u večnu istoriju tima iz Ljutice Bogdana, time što je sedmom titulom postao igrač sa najviše naslova prvaka u Crvenoj zvezdi.

Sve je počelo 2017. godine i potpunom reformom celog tima nakon sezone u kom je večiti rival, Partizan osvojio duplu krunu. Neverovatan podatak je da je i tog jula pre sedam godina na klupi sedeo Vladan Milojević, čovek koji se vratio u jednom od najtežih trenutaka, nakon poraza od crno-belih, prepuštanja liderske pozicije, loše atmosfere pod vođstvom Baraka Bahara…

Rodić je debitovao u utakmici protiv Sparte iz Praga, a niko nije ni slutio da će taj meč biti početak stvaranja najbolje Crvene zvezde još od Barija. Klub koji nije 10 godina kročio u krem evropskog fudbala, u sedam sezona je odigrao četiri Lige Evrope i tri Lige šampiona.

Uspeli su crveno-beli da prezime tri puta u drugom po rangu evropskom takmičenju, i da se uhvate u koštac sa ekipama poput Milana, Rendžersa, Brage, CSKA i mnogih drugih… Pobeđivala je Zvezda Liverpul, Fiorentinu, Kopenhagen, Jang Bojs, prošla trnoviti put u Salzburgu i plasirala se po prvi put u najelitnije klupsko takmičenje. Samo jedno ime je do kraja ostalo tu, a to je upravo Zvezdin vojnik, Milan Rodić.

Za Crvenu zvezdu je nastupao 314 puta, a ukupan broj trofeja za sada iznosi 10. Eventualni trijumf u finalu Kupa Srbije može ga dovesti na samo jedan pehar zaostatka od Rajka Mitića, koji ima 12 (računajući Mitropa kup).