Reprezentativci završili u Americi: Ostali se čekaju u Evropi!

FOTO: Euronews

Čak četiri igrača koji će verovatno obući dres reprezentacije Srbije na Olimpijskim igrama su završili sezonu u NBA ligi.

Naime, Majami je noćas izgubio i četvrtu utakmicu protiv Bostona, te je Nikola Jović završio ovosezonsko takmičenje, stoga će ići ranije na odmor.

Pored Jovića, odmor je već uveliko počeo Bogdanoviću koji nije uspeo sa Atlanta Houksima da se domogne plej-ofa i Micić i Pokuševski koji su takođe kao i Bogdan završili regularni deo sezone bez uslova da dođu u eliminacioni deo.

Jović i kapiten reprezentacije Bogdanović su maltene bili bez odmora pred početak sezone jer su do samog kraja bili na Svetskom Prvenstvu u Manili gde su osvojili srebro. Imali “odmor“ mesec dana, jer je tad počela NBA liga, a taj već pomenuti odmor su proveli sa svojim saigračima u pripremi za ovo sezonu.

Micić i Pokuševski će ipak malo više odmoriti, jer plejmejker Šarlota prošle godine nije bio u reprezentaciji jer je želeo da se privikne na prelazak iz Evrope u najbolju ligu sveta, dok je Pokuševski zbog velikog broja povreda igrao ovu sezonu sa znatno smanjenim minutima. Prelaskom u Šarlot je pokazao da zaslužuje koji minut više, te je to i dobio. Pokuševski je nedavno izjavio da sanja dres reprezentacije, a po svemu sudeći Svetislav Pešić veruje u mladog centra.

Selektor naše reprezentacije je zakazao pripreme za Pariz od 17. juna.

Pored Jovića i Bogdanovića, ostalo je još par reprezentativaca koji su osvojila srebro a sezona im još uvek traje.

Milutinov i Petrušev će večeras u Pireju pokušati da obezbede majstoricu protiv Barselone, obzirom na to da trenutno gube sa 2:1 u seriji, dok je Marinković sezonu završio juče nakon što je Real Madrid “počistio“ njegovu Baskoniju 3:0 u seriji.

Tu je i Marko Gudurić član Fenerbahčea koji je juče protiv Monaka uspeo da povede u seriji sa 2:1 i imaće meč loptu za F4 već sutra.

Ostali igrači su završili sezone u Evroligi, te im je ostalo domaće prvenstvo. Dobrićev Virtus je jedan od glavnih kandidata za tron Italije, dok je Jovićeva Valensija obezbedila plej-of u ACB ligi.

U večitim su Davidovac i Avramović koji trenutno igraju polufinalne serije u ABA ligi.

Ostaje nam samo još Jokić koji se trenutno bori sa Minesotom za finale Zapadne konferencije.