Rukometaši Srbije se okupili pred dvomeč sa Španijom u kvalifikacijama za EP

Foto: Sportal

Rukometaši Srbije okupili su se u Sportskom centru FSS u Saroj Pazovi, a već sutra sledi let za Porto, gde će se obaviti mini pripreme pred dvomeč sa Španijom na startu kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo.

Od ranije je poznato da selektor Boris Rojević, neće imati na raspolaganju nekoliko standardnih reprezentativaca, ali ipak u našem taboru provejava određena doza optimizma.

Imamo izuzetno jaku grupu, a svakako da je selekcija Španije najozbiljiniji rival, mada se ne mogu zanemariti ni Italija i Letonija – kazao je selekgtor Rojević.

Kako se suprostaviti favorizovanim Špancima?

Oni su favoriti i tu nije ništa sporno. Međutim, možda je baš to njihovo moranje, neka vrsta šanse za nas. U svakom slučaju, od svih igrača ću tražiti maksimalan pristup, odgovornost, borbenost – ističe Rojević.

Jedan od aduta „orlova“ Dragan Pešmalbek, ishtiče da su igrači sprameni za dva velika meča.

Uvek je veliki izazov igrati protiv jedne od najboljih reprezentacije na svetu. Rival je favorit, ali to nikako ne znači da ćemo na megdan sa belom zastavom. Borićemo se do kraja, biće nam potrebna i doza sreće, pa možda i napravimo iznenađenje – jasan je Pašmalbek.

Prva ustakmica Španija – Srbija odigraće se u sredu u „Lalin Areni“ od 21 čas, a revanš je u nedelju u dvorani SENS u Novom Sadu od 17 časova.