Sloboda i Mladost GAT uzeli bodove na gostovanju

Foto: Ilustracija

Gosti su bili uspešniji u dve utakmice večernjeg programa 3. kola plej-ofa Mocart bet Prve lige Srbije. Sloboda je slavila u derbiju „zapada“ na gostovanju u Gornjem Milanovcu, dok je Mladost GAT stigla do bodova u Leskovcu.

Užičani su nastavili u pobedničkom ritmu, a ovoga puta sastav trenera Ljubiše Samenkovića, trijumfalno je odradio duel sa Metalcem. Bila je to zanimljiva i uzbudljiva utakmica od prvog do poslednjeg sudijskog zvižduka.

Ređali su se napad za napadom, ali sve do 42. minuta mreže su mirovale. Pred odlazak na odmor, u 42. minutu „ere“ su stekle pednost. Smušenost odbrane Milanovčana znalački je kaznio Aleksandar Cvetić.

Metalac je u nastavku sve snage bacio na napad, pa je takav pristup urodio plodom u 57. minutu kada je spretni Đovani Ouanda pronašao lopti put do mreže nemoćnog Savića – 1:1.

Kao da je utakmica tek tada počela. Mnogo trčanja, duela, proigravanja… Nisu se igrači Slobode mirili sa podelom bodova, pa je Stamenković zahtevao punu ofanzivu. I kada su svi pomislili da pobednika neće biti, sledi veliko slavčje gostiju.

Savo Rašković, u šestom minutu sudijske nadoknade donosi vođstvo od 2:1, što je označilo veliku radost Užičana.

Gol odluke u duelu Dubočice i Mladosti GAT viđen je u ranoj fazi utakmici. Gosti su jednu od najboljih prilika na utakmici, znali da iskoriste i ispostavilo se na kraju, to im je bilo dovoljno za tri boda koja ih ostavljaju u trci za opstanak.

Pred golom Leskovčana najbolje se snašao Ognjen Đuričin i spasa za golmana domaćeg tima Marka Kneževića, nije bilo.

Posle toga igralo se uglavnom na sredini terena, ali promene rezultata nije bilo.