SRPSKA LIGA „BEOGRAD“: Svi putevi vode na derbi u Gornju varoš

Foto: MSport

U odnosu na ostale Rangove pod ingerencijom FS Beograda, jedino će klubovi Srpske lige „Beograd“ u vreme prazika da odigraju mečeve za bodove. Na redu je 26. kolo, a utakmice će se igrati u naredna tri dana.

Nema sumnje, poslastica runde, a verovatno i kompletnog prvenstva je u subotu u Zemunu gde će koplja da ukrste komšije, a u ovom trenutku i dva najbolja tima u ligi.

Vodeći Zemun imaće Prednost domaćeg terena, ali bod više u odnosu na Teleoptik, koji ga kao verna senka prati na tabeli. Optimizam vlada u oba tabora, Svesni su svi da predstojećih 90 minuta može mnogo toga da odluči. Eventualnim trijumfom zelen-plavi bi napravili krupan korak ka Prvoj ligi, dok bi uspeh „optičara“ doneo prmenu na liderskoj poziciji ćetiri kola pre kraja sezone. Karte sdu na stolu (terenu), sve je otvoreno…

Svaka na svoj način interesatne su i ostale utakmice. Ušću Novi Beograd se pruža mogućnost da prekine rezultatski post u duelu sa već prežaljenim Radom.

Trško je naslutiti favorita u meču Jedinstvo – Studentski grad, a to bi trebal da bude Zvezdara na gostvanju u Bariču. Međutim, to su samo procene na osnovu trenutnog plasmana. BASK TEK – Brodarac je utakmica timova koji žele da izbegnu mogućnost da se kroz baraž bore za opstanak.

Obrenovčani ovog proleća igraju u promenjivoj formi, baš kao i naredni rival ekipa Sinđelića, ali je domaćin označen kao nek ko bi trebalo da upiše „viđene“ bodove.

Utakmica PKB – GSP Polet se tretira kao neka vrsta derbja začelja, pa je otuda jasno zašto je meč u Padinskoj Skeli od posebnog značaja za oba tima. Budućnost želi da potvrdi visok pasman i posle utakmice sa Torlakm.

Raspored 26. kola-četvrtak: Ušće Nvi Beograd – Rad (16.30), petak:  Jedinstvo – Sudentski grad (16.30), BASK TEK – Brodarac (16.30), subota: Prva iskra – Zvezdara (11.00), Radnički (O) – Sinđelić (16.30), Zemun – Teleoptik (16.30), PKB – GSP Polet Dorćol (16.30), Budućnost – Torlak (16.30).