SRPSKA LIGA: Pada zavesa na sezonu, poznati prvaci, Trajal piše istoriju…

Foto: Ilustracia

Ovog vikenda mečevima 30. kola završava se prvenstvo na terenima četiri grupe Srpske lige. Ako se izuzme trka za opstanak, sve je poznato kada je reč o prvacima i putnicima za viši rang.

Prvoligašku vizu obezbedili su Zemun (Beograd), Železničar (Vojvodina), Borac 1926 (Zapad) i Trajal (Istok)- Četiri pomenjuta kluba su bila najbolja i stekli su pravo da se od jeseni nađu u Mocart bet Prvoj ligi Srbije. Istina, znak pitanja u ovom trenutku stoji pored imena Železničara iz Inđije, jer ovaj klub od FSS nije dobio neophodnu licencu za igranje u ovom rangu.

Bilo kako bilo, na mapu drugog po jačini ranga u srpskom fudbalu, vraćaju se nekadašnji članovi elitnog društva i klubovi koji su u prošosti igrali i utakmice međunarodnog karakera. Kada se ovo kaže, onda se misli na Zemun i Borac 1926.

Tim sa Gardoša bio je dominantan u Srpskoj ligi „Beograd“, dok su Čačani imali dostojnog rivala u ekipi FAP iz Priboja na „zapadu“. Železničar jeste bio najbolji u Srpskoj ligi „Vojvodina“, ali kao mogući novi član Prve lige sada se pominje i Sloven iz Rume. Ali, to su već administrativna pitanja.

Pa ipak, poseban primat ostvario je Trajal. Popularni „gumari“ iz Kruševca iako su Sinđelić iz Niša, najbližeg patioca  ostavili (trenutno) na čak 35 bodova zaostatka. I pored svega, večerašnja (19.00), utakmica sa Budućnošću, ima istorijski značaj za izabranike trenera Ivice Momčilovića.  Elem, u proteklih 29 kola Trajal je ostvario sve pobede, pa je ogromna želja da se prvenstvo završi bez izgubljeng boda!