U Železničaru iz Inđije tvrde: Ispravni smo, zaslužujemo da igramu u Prvoj ligi

Foto: Instagram

Pred poslednje kolo na terenima četiri grupe Srpske lige, poznati su svi putnici za viši rang. Osvajanjem prvih mesta, za taj status na terenu su se izborili Zemun (Beograd), Železničar (Vojvodina), Borac 1926 (Zapad) i Trajal (Istok). Pa i pored ove čenjenice, uz imena jednog kluba stoji znak pitanja. I to, u ovom momentu čini se veliki.

I dok u Zemunu, Čačku i Kruševcu, mogu da proslavljaju veliki uspeh, dotle u Inđiji još nisu načisto, da li su i zvanično postali deo prvoligaškog društva.

Kao što je poznato, u moru problema koji prati srpski fudbal proteklih dana, kada je reč upravo o Mocart bet Prvoj ligi, zbog svih dešavanja oko nekoliko utakmica za koje se od strane UEFA smatra da su bile nameštene, usledio je problem vezan za lidera Srpske lige „Vojvodina“ koji nije dobio neophodnu licencu za igranje u višem rangu.

Iz Železničara ipak smatraju da su ispoštovali prceduru i da po njima, zaslužuju da igraju u Prvoj ligi.

– Ispada da zbog sakasnale uplate od 100 evra, koliko je iznosila određena taksa, neko želi da nas eliminiše i spreči da ostvarimo ono što smo na terenu zaslužili – kaže Ognjen Bundulaja, predsednik Železničara.- Konkretno, rok za plaćanje je bio 15. januara, a mi smo to uradili 13. februara i ispoštovali sve ostalo što je procedura licenciranja zahtevala. Ali, nikakav odgovor od strane nadležnih iz FSS nismo dobili.

Čelnik srpskoligaša iz Inđije dodaje:

– Poslednjeg februarskog dana u FSS smo dostavili svu potrebnu dokumentaciju koja se odnosi na infrastrukturu. Sportskog, personalnog i pravnog kriterijuma koji je neophodan za proceduru licenciranja. Štaviše, izveštaj o finasijskom poslovanju smo dostavili tri dana pre navedenog roka. Zbog svega ovoga, tražili smo od FSS aktiviranje pravnog mehanizma, odnosno, vraćanje kompletnog postupka u pređašnje stanje, ali ponovo nismo dobili nikakav odgovor – rekao je Bundulaja.

Posle saznanja da Železničar nema licencu, krenule su spekulacije o popunjavanju Mocart bet Prve lige, pa je u prvi plan po tim pričama izbio Sloven iz Rume. Mada, ne isključuje se ni mogućnost likticaije za eventualno upražnjeno mesto.