ZVEZDA GA VIDELA KAO VIDIĆEVOG NASLEDNIKA: Pravio probleme u svlačionici, a spas pronašao u Albaniji!

Foto: FK Crvena zvezda

Sećate li se Miloša Stojanovića, talentovanog štopera iz Zvezdine klase 97 koji je zajedno sa Lukom Jovićem i nešto starijim Markom Grujićem promovisan u prvi tim i za koga je svojevremeno odbijena ponuda od Fiorentine vredna milion evra? Sada već godinama igra u Albaniji!

Živeo je Stojanović san svakog mladog fudbalera. Bio je kapiten Zvezde, ali i reprezentacije u svom uzrastu i činilo se da ništa ne može da pođe po zlu za karijeru mladog fudbalera. Već sa 17 godina je priključen treninzima Nenada Lalatovića uz najavu da je reč o najtalentovanijem Zvezdinom štoperu još od Nemanje Vidića. Raspitivala se Fiorentina privučena dobrim iskustvom sa srpskim štoperima, nakon što su Nastasića lansirali u epicentar evropskog fudbala, ali nisu želeli u Zvezdi tek tako da se odreknu defanzivca koji je trebao da bude stub odbrane u godinama koje dolaze.

Teško je išlo prilagođavanje na seniorski fudbal, pa je Stojanović delovao poprilično fizički nedoraslo za izazove koje zahteva Zvezde. Nedostajala mu je i visina, i brzina i građa, a u međuvremenu je u nekoliko navrata pravio probleme u svlačionici, što je posebno smetalo starijim igračima koji su daleko lakše prihvatili Jovića, Grujića, pa i Vukašina Jovanovića. Sa jednim od pomenutih je ušao i u sukob, nakon čega je Stojanoviću pokazana karta u jednom pravcu.

Iz Zvezde je otišao u Voždovac, a već četiri godine nastupa u Albaniji. Nakon Bilisa i Kastrijota, sada nosi dres Vlaznije. Reč je o timu koji nastupa u drugoj ligi i trenutno je blizu promocije, a Stojanović je na 30 mečeva upisao dva gola uz asistenciju.