EPILOG BARAŽA: Prva iskra zadržala status u Srpskoj ligi „Beograd“

Foto: Facebook

Fudbaleri Pve iskre iz Bariča, sačuvali su status u Srpskoj ligi „Beograd“ pošto su kao pobednici izašli iz dvomeča baraža za popunu ovog ranga. Popularni „hemičari“ su na svom terenu savladali Šušnjar 1977 sa 2:0 što im je bilo dovoljno da se i od naredne sezone takmiče u društvu beogradskih trećeligaša.

Podsetimo, u prvoj utakmici odigranoj u Šopiću, gde je klub iz okoline Lazarevca igrao kao domaćin, nije bilo pobednika ni golova.

Revanš u Bariču doneo je dosta uzbuđenja, neizvesnosti, ali i odlično popunjene tribine, što je dodatno motivisalo igrače obe ekipe.

U takvom ambijentu, bolje su se snašli domaćini koji su zahvaljući golovima Šarića u 33. i Simčevića u 65. minutu uspeli da zabeleže vrednu pobedu. Razumljivo, kraj utakmice označio je veliko slavlje u redovima Prve skre, dok su i gosti iz Šušnjara zaslužili sve pohvale za prikazano u dve utakmice.

Sada je poznato da će u narednom prvenstvu Srpsku ligu „Bograd“ da čine: Kolubara, Radnički (NB), Teleoprik, Zvezdara, Radnički (O), Studentski grad, BASK TEK, Ušće Novi Beograd, Brodarac, Jedinstvo, GSP Polet, Prva iskra, kao i debitanti OFK Budućnost (Dudovica) i Ravna gora (Barajevo).

Od ove sezone elitni rang pod ingerencijom FSB broji 14 klubova.