Fudbalski savez Beograda još nije usvojio sastave liga za narednu sezonu

Prošle su tri nedelje od završtka prvenstva u ligama Fudbalskog saveza Beograda (ne računajući baraž mečeve), a rukovodstvo ovog saveza još nije usvojilo sastave liga za narednu takmičarsku sezonu. Štaviše, Izvršni odbor beogradske kuće fudbala, nije stavio ni tačku na proteklo prvenstvo, koje će ostati upamćeno kao jedno od najneregularnijih u poslednji nekoliko godina.

Da apsurd bude veći, pojedini savezi, na kraju i FSS već su odredili i rasporede za novu sezonu u rangovima koji su od njihovom ingerencijom.

Ako se zna da letnji dani donose mnogo neizvesnosti, a nije retkost da uslede i brojne turbulencije (odustajanja, fuzije, promene imena…), ostaje nejasno zašto su čelnici FSB kao prioritet označili podršku reprezentaciji na Evropskom prvenstvu, zbog čega je brojna delegacija bila na „službenom“ putu u Nemačkoj, a ne rešavanje gorućih pitanja.

Formiranje pojedinih rangova, verovatno će morati i da se popuni licitacijom, praksom koja je ustanovljenja pre nekoliko godina. Otuda, eto još jednog pitanja: kada će se doneti odluka o licitaciji i za koje rangove?

Nije tajna, da su pojedini klubovi živo zainteresovani da na ovakav način dođu do plasmana uviši rang. Isti, već sada strepe da li će uopšte imati vremena da kasnije, pojačaju ekipe odrade pripreme za željeni rang?

Biće bez sumnje, biće zanimljivo čuti kako će vrhuška FSB da oceni proteklu trku za bodove? Šta će se uneti u zapisnik pod stavkom „regularnost“? Kako će se opravdati silne odluke koje su jednog dana donete, a drugog poništene? Kako su pojedinim klubovima oduzeti bodovi, a nekima nisu? Konačno, bilo je i takvih primera, da su neki od klubova bili izbačeni iz lige, a onda na voljšeban način, preko noći isti bili vraćeni…

Pitanja je mnogo, a odgovora još nema. Sve je u statusu – čeka se.