„Max Sport“ saznaje: Kangva se vraća na Marakanu!

Foto: Starsport

Naša redakcija saznaje da će Crvena zvezda ovog leta biti jača za Kingsa Kangvu, koji se trenutno nalazi na pozajmici u belgijskom Kortrajku. Uslov za povratak Zambijca na Marakanu jeste odlazak In Bom Hvanga, koji želi da se oproba u „Ligama petica“.

Hvang je i pred početak prošle sezone, tada kao igrač Olimpijakosa želeo da nastupa u najjačim ligama na svetu, imao je i ponude od evropskih velikana, a malo je falilo da završi u Napoliju. Tada je Zvezda iskoristila priliku, te ga angažovala u poslednjem danu prelaznog roka. Iz pomenutog razloga može se zaključiti da će reprezentativac Južne Koreje ukoliko se ukaže prilika, krenuti put novih izazova, što je veoma realan scenario, jer ima izlaznu klauzulu.

Kings Kangva će najverovatnije biti alternativa za ovosezonskog vođu na terenu crveno-belih. Reprezentativac Zambije ima ugovor sa Zvezdom do 30. juna 2026. godine, a veoma dobre partije je pružao u belgijskom prvenstvu, gde je bio bitan faktor u igri Kortrajka, koji je izborio opstanak nakon doigravanja. Naravno, ukoliko dođe do njegovog povratka, imaće priliku da se dokaže Vladanu Milojeviću, a pošto je već igrao na Marakani i sve mu je poznato, preostaje mu samo da ispuni zahteve šefa stručnog štaba.