Mogu li večiti do evroligaške licence u bliskoj budućnosti?

FOTO: EPA Images

Večiti su sigurno za sledeću sezonu u Evroligi jer su platili po milion evra da bi dobili „vajld kartu“.

Nakon sednice koja se održala pre par dana, čak 13 klubova su dobili licencu da budu stalni timovi u Evroligi do 2040. godine.

Ne smemo da zaboravimo da će se Evroliga promeniti 2026. odnosno, da će doživeti promene u upravi, a to može da bude da CSKA koji nije već 3 godine učesnik Evrolige bude načisto izbačen, iako su na ovoj sednici svi zajedno doneli odluku.

ABA liga više ne donosi sigurnu poziciju u Evroligi, te će večiti moraju da plaćaju svake sezone najmanje po milion evra da bi bili u društvu najboljih.

Takođe, veliku posetu su imali večiti tokom cele sezone. Partizan je u proseku pratilo oko 20 hiljada, dok je Crvenu zvezdu bodrilo blizu 18 hiljada navijača, takav spektakl Evroliga ne sme da propusti, a samim tim se otvara prilika večitim da u bliskoj budućnosti dobiju višegodišnju licencu koja će itekako značiti samoj košarci u Srbiji.

Alba će još narednu sezonu igrati Evroligu jer još toliko imaju dok im ne istekne licenca,a ako Pariz dobije već pomenutu licencu, onda će i Asvel otpasti, što je još jedan plus za večite da baš oni dobiju tu sigurnost, ili bar jedan od njih.