Nesvakidašnji podvig Trajala: Postali prvoligaši bez izgubljenog boda!

Foto: trayal

Plasman u Mocart bet Prvu ligu Srbije, nije istorijski uspeh za fudbalere Trajala iz Kuševca, jer je ovaj klub već bio član ovog ranga, ali način na koji su popularni „gumari“ odtvarili ovaj uspeh, svakao je storijaki i nesvakidašnki. Žuto-crni su sezonu završili bez izgubljenog boda. Preciznije, pobedili su u svakoj od 30 odigranih mečeva. A, šta je to ako nije – istorija!

Sastav na čijoj klupi sedi Ivica Momčlović, nekadašnji fudbaler Crvene zvezde i član zlatne generacije iz Barija, bio je više nego dominantan u Srpskoj ligi „Istok“. Osetili su to na svojoj koži i gosti iz Popovca. Trajal – Budućnost (4:1).

Četiri lopte su završile iza leđa golmana gostiju, a da je pobeda kojim slčajem bila izražena i ubedljivijom razlikom, sigurno ne bi bilo nezaslužemđno. Golove za Trajal postigli su: Đurović, Beskorvjani i Nikolić, koji se u da navrata upisivao u strelce.

– Znalo se mnogo pre uvatkmice da smo priču ispisali na najbolji način, ali eto, hteli smo da ostvarimo nešto što će se pamtiti ne samo u našem klubu i Kruševcu, već i u mnogo širim razmerama. Naš kvalitet je došao do izražaja u punom smislu te reči i zato smo ponsni na ostvareno. Sledi nam kratak odmor, a onda ćemo da se pripremamo za Prvu ligu, gde sigurno neće igrati epzodnu ulogu – rekao je Filip Gogić, kapiten Trajala, ovogodišnjeg prvaka srpskoligaškog „istoka“ i novog člana prvoligaškog karavana.